Decizia SOCANTA a judecătorilor din România. Masca NU este obligatorie în spațiile deschise!

Printre restricțiile impuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului se numără și obligativitatea purtării măștii de protecție, atât în spațiile deschise, cât și închise, însă Curtea de Apel București este de altă părere.

Potrivit ultimelor informații, Curtea de Apel București a decis că decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise este nelegală, se arată în decizia instanței.

Mai exact, se pare că prevederile articolului 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, privind purtarea măștii de protecție în spațiile deschise este ileglă.

“Anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei „…şi deschise”.

Cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal.Pronunţată în şedinţă publică azi 23.12.2020”, este decizia CAB.

De menționat este faptul că sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs de CNSU și DSU la Înalta Curte.

În ceea ce privește procesul, acesta a fost deschis de un cetățean pe nume Ion Minodora, nemulțumit că este obligat să poarte mască în spațiile publice deschise.

Cum evoluează coronavirusul în România
Masca de protecție a devenit obligatorie în România treptat. La început, măsura a fost implementată la nivel local, însă din cauza creșterii alarmante a numărului de noi îmbolnăviri, aceasta a devenit obligatorie în toată țara.

Situația continuă să fie alarmantă și în prezent în România. Potrivit GCS, până astăzi, 24 decembrie, pe teritoriul țării au fost confirmate 608.561 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 523.829 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 14.912 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 23.12.2020 (10:00) – 24.12.2020 (10:00) au fost raportate 146 de decese (87 bărbați și 59 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *