Decizia momentului pentru toți elevii și părinții. Iohannis ii baga in sedinta pe decidenti (SURSE)

Școlile sunt în atenția președințelui Klaus Iohannis. Șeful statului i-a convocat la Cotroceni pe premier și mai mulți membri ai Guvernului. Pe agenda discuțiilor se va afla situația în care se găsesc elevii și profesorii.

Klaus Iohannis a convocat, astăzi, o ședință importantă. El vrea să vadă când se redeschid școlile. Această întrebare se află deja pe buzele tuturor elevilor și părinților. Ultima variantă vehiculată este legată de data de 8 februarie.

Președintele Iohannis se consultă pe această temă cu premierul și mai mulți membri ai guvernului.

Șeful statului a invitat joi la Palatul Cotroceni mai mulți membri ai guvernului. Iohannis vrea să aibă o discuție pe marginea posibilității deschiderii școlilor. Acest lucru ar putea să se întâmple începând cu semestrul al doilea, pe 8 februarie, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Potrivit acestora, printre cei chemați la discuția cu șeful statului se numără premierul Florin Cîțu. Alături de el vor fi și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. La întâlnire va participa și șeful DSU, Raed Arafat.

Iohannis vrea o decizie clară
Sursele citate au explicat că președintele Iohannis consideră că în acest moment există suficiente date astfel încât să poată fi luată o decizie în privința deschiderii școlilor.

La finalul întrunirii de la Palatul Cotroceni este așteptată o declarație din partea șefului statului. Iohannis ar urma să zică care au fost concluziile discuțiilor.

Nu se pune problema ca elevii să mai revină în bănci în semestrul 1, cursurile urmând să se desfășoare în continuare online până la finalul lunii ianuarie, au mai explicat sursele citate.

Mai mulți oficiali guvernamentali, inclusiv ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu, și șeful DSU, Raed Arafat, au declarat zilele trecute că școlile ar putea fi deschise începând cu data de 8 februarie. De altfel, și Valeriu Gheorghița a vorbit de redeschiderea școlilor. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-covid, data de 8 februarie rămâne încă o temă de discuție în România. De cealaltă parte, Comitetul Național de vaccinare anunță că profesorii nu vor avea prioritate la vaccinare, în etapa a doua de vaccinare. Practic, profesorii se programează individual și vor fi imunizați când le vine rândul.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.