DECIZIA care va ZGUDUI România! Dragnea, OBLIGAT de Firea să LANSEZE NUCLEARA în mai puțin de o lună


„Irina este o tânără care cred că este de viitor în sensul în care mi se pare extrem de preocupată ca lucrurile să meargă în direcția bună. Noi o cunoaștem și de la alte întâlniri private. A ajutat foarte mult în organizarea unor evenimente umanitare”, spunea pătrunsă Gabriela Firea la congresul PSD din luna martie 2018, ținând-o de mână pe iubita de 25 de ani a șefului său, Liviu Dragnea.

În mai puțin de șase luni, primarul general al Capitalei avea să se schimbe la 180 de grade și să-l lovească pe președintele PSD din toate direcțiile, cerându-i inclusiv demisia.

„Se spune că (Liviu Dragnea se consultă pentru deciziile strategice cu Irina Tănase n.r.). Eu nu am asistat și nu aș putea să spun ferm. Se spune”, se arăta indignată aceeași Gabriela Firea, în septembrie 2018. Direcția nu mai era bună. Dar ce a mânat-o în luptă pe primărița, cea supusă liderului suprem în PSD, atât de subit și atât de agresiv?
Se pare că în spatele atacurilor concertate s-ar afla un grup de oameni care nu mai pot aștepta, care au nevoie ca legea grațierii și aministiei să intre în vigoare acum. Liviu Dragnea le-a promis susținătorilor săi din CEX și nu numai de mai bine de doi ani că mult așteptata ordonanță se va întâmpla. Dar iată că timpul s-a scurs și președintele PSD continuă să-și negocieze libertatea pe persoană fizică. Asta îi nemulțumește pe cei cu dosarele ajunse la capăt de drum. Așa cum Adrian Năstase a ales în trecut să se poziționeze undeva la mijloc între partid și sistem, așa pare că joacă acum Liviu Dragnea la două capete. Pe de o parte așteaptă ca sistemul să-i rezolve dosarul și să-i redea libertatea în adevăratul sens al cuvântului, pe de alta le promite colegilor rezolvarea problemelor penale prin aministie, respective grațiere.

Pentru Adrian Năstase, finalul a fost unul cu gratii. Pe de altă parte, ne amintim de dosarul Flota și de modul în care Traian Băsescu a dat de pământ cu sistemul care dorea să-l îngenuncheze atunci. Chiar dacă toată familia a făcut cărare pe la DNA, el este și astăzi liber și intangibil. Și a ales un singur capăt la acel moment critic în cariera lui.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *