Decizia care va enerva România și Bulgaria. Vezi aici ce vor să facă Germania și Austria în problema refugiaților musulmani

Germania si Austria au inceout sa aplice procedurile de azil si sa ii trieze pe cei care se incadreaza pentru a ramane. Restul sunt trimisi in Romania si Bulgaria.

Decizia autoritatilor austriece de a retrimite 5.000 de imigranti in alte state, inclusiv in Romania si Bulgaria, este rezultatul aplicarii cu strictete de catre Austria si Germania a procedurilor de azil, in contextul in care numeroase tari membre UE sunt acuzate ca nu respecta reglementarile.

1378

Austria si Germania par sa fi schimbat brusc atitudinea flexibila privind primirea extracomunitarilor, incepand sa aplice strict procedurile de inregistrare a refugiatilor.

Pe fondul reticentei Romaniei, Slovaciei, Cehiei si Ungariei de a accepta refugiati pe baza cotelor obligatorii, Comisia Europeana a anuntat miercuri ca a declansat proceduri de avertizare si sanctionare a 19 state membre UE care au implementat incorect regulile privind azilul. Comisia Europeana a transmis scrisori de notificare formala acestor state, inclusiv Romaniei.

Citiți și:  GUVERNUL TAIE CEI 1.500 LEI PE LUNĂ PENTRU PĂRINȚII CU COPII LA CREȘĂ ȘI GRĂDINIȚĂ ȘI VA PLĂTI 150.000 EURO PENTRU REFUGIAȚI SIRIENI

In plus, pe fondul disensiunilor privind primirea imigrantilor extracomunitari, Austria si Germania au anuntat joi seara ca vor aplica strict Regulamentul Dublin, care prevede ca potentialii refugiati trebuie sa solicite azil in primul stat membru UE in care ajung.

In acest context, ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, a explicat ca a trimis 5.000-5.500 de extracomunitari in mai multe tari, inclusiv in Romania si Bulgaria.

„Daca imi amintesc cifra corect, am trimis peste 5.000-5.500 de extracomunitari inapoi din Austria, in special in Bulgaria si Romania printre alte tari”, a declarat Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne, potrivit Euronews.

VEZI SI: REPORTAJ cutremurator. Germania, in stare de ASEDIU: „Viata noastra nu va mai fi NICIODATA la fel”

20 de vizualizări
Citiți și:  GUVERNUL TAIE CEI 1.500 LEI PE LUNĂ PENTRU PĂRINȚII CU COPII LA CREȘĂ ȘI GRĂDINIȚĂ ȘI VA PLĂTI 150.000 EURO PENTRU REFUGIAȚI SIRIENI

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU