Decizia care poate duce la dizolvarea PNL: ‘Contravine legilor în vigoare și Constituției’

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că decizia prezentată de Florin Cîțu și echipa sa după ședința de miercuri nu este semnată de președintele partidului și nu este statutară, deci practic nu există. El spune că decizia ar fi și neconstituțională, și nelegală, ba chiar ar risca să ducă la dizolvarea politică a formațiunii.

„Contracandidatul domnului Orban deja ne scoate de la guvernare, sau, mă rog, ne poate ține la guvernare doar cu PSD”, a subliniat Ionel Dancă, miercuri, la B1 TV.

Referitor la decizia prezentată de Florin Cîțu și echipa sa după reuniunea de miercuri, Ionel Dancă a afirmat: „Nu există o astfel de decizie, acel text pe care l-ați citit dumneavoastră, l-am citit și eu, este un text pe o foaie de hârtie în format electronic, după cum bine vedem, nesemnată de către președintele Partidului Național Liberal, deci nu există o astfel de decizie. Acel text este o propunere a unor colegi din Partidul Național Liberal care s-au reunit astăzi, ei spun în Biroul Politic Național – atât timp cât Biroul Politic Național, convocat, e adevărat, în mod statutar de 25% din membrii Biroului Politic Național, nu a fost condus de președintele partidului, iar președintele partidului – întâmplător, sunt lângă el în fiecare zi toată ziua în activitățile pe care le avem noi la partid – eu știu că este în deplinătatea exercițiului funcției de președinte al Partidului Național Liberal și nu poate fi condusă această ședință de cineva care crede că a câștigat deja congresul înainte de congres”.

„Dacă președintele Partidului Național Liberal ar semna o astfel de decizie, mergeți la punctul 3 din acel text și veți vedea că dau mandat imperativ parlamentarilor Partidului Național Liberal cu privire la procedura de susținere a unei moțiuni de cenzură sau nu, e și neconstituțional, și chiar nelegal, iar printre motivele fără drept de apel de dizolvare a unui partid politic este acela de a desfășura activități politice neconstituționale și nelegale, or o astfel de decizie riscă să ducă la dizolvarea politică a Partidului Național Liberal. Vă spun sincer, eu nu pot să cred că juriștii din echipa domnului Cîțu, Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu, au luat parte la această ședință și au redactat o astfel de decizie care contravine legilor în vigoare, legilor de funcționare a partidelor politice și Constituției”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionel Dancă s-a arătat încrezător că echipa Orban va ieși învingătoare din congresul de pe 25 septembrie.

„Vom câștiga. La congresul din 25 septembrie, membrii Partidului Național Liberal vor vota pe acel lider care are capacitatea să țină Partidul Național Liberal la guvernare – și vedem că în această situație contracandidatul domnului Orban deja ne scoate de la guvernare, sau, mă rog, ne poate ține la guvernare doar cu PSD. Membrii Partidului Național Liberal înțeleg foarte bine situația prin care trece Partidul Național Liberal, știu foarte bine care este alegerea corectă în data de 25 septembrie și vom câștiga în data de 25 septembrie pentru a putea să refacem coaliția de guvernare și pentru a ne întoarce într-adevăr la prioritățile de guvernare pe care ni le-am asumat prin programul nostru de guvernare”, a mai spus Ionel Dancă.

Sursa: stiripesurse.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *