“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Decizia care dinamitează scena politică. Hunor anunță măsuri de tip Viktor Orban în România!

kelemen hunor autonomie tinut secuiesc

Kelemen Hunor anunță măsuri de tip Viktor Orban în România! Liderul UDMR a declarat că a insistat ca în Programul de guvernare să fie măsuri pentru încurajarea natalităţii și ajutarea familiilor.

Kelemen Hunor anunță măsuri de tip Viktor Orban în România
Potrivit celor spuse de Kelemen Hunor, politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţii maghiare.

„În ultimele trei decenii politica UDMR s-a axat, cu precădere, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţilor noastre. Dezideratul nostru a rămas neschimbat, nu a fost influenţat nici de contextul politic din România, nici de dificultăţile cauzate de pandemie. Mai mult, situaţia dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie – cel mai important liant, pilonul comunităţii noastre”, a scris Kelemen Hunor pe pagina sa de socializare.

Sunt vizate mai multe măsuri care vor ajuta familiile și copii acestora
De asemenea, liderul UDMR a punctat că sunt vizate mai multe măsuri care vor ajuta familiile și copii acestora.

„În cadrul negocierilor de sâmbătă am introdus în Programul de guvernare măsurile de încurajare propuse de noi pentru creşterea natalităţii”, a completat acesa.

Astfel, unul din obiectivele celor mai importante dintre măsurile introduse în Programul de guvernare este aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulţi copii, şi reducerea progresivă a cuantumului contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de numărul de copii.

Totodată, se urmărește și implementarea următoarelor măsuri:

un program de credite pentru achiziţionarea de locuinţe familiilor tinere în funcţie de numărul de copii;
un program de finanţare pentru achiziţia de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii;
bunicii, respectiv fraţii majori şomeri să poată beneficia de idemnizaţia de creştere a copilului în locul părinţilor, dacă se întorc la muncă;
extinderea programelor de tip after school;
facilităţi acordate administraţiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe şi impozite.
Anunțul făcut anterior de Kelemen Hunor
După runda de consultări de joi, 21 octombrie, de la Palatul Cotroceni, liderul UDMR nu a fost prea încântat că președintele Klaus Iohannis îl va desemna pe Nicolae Ciucă pentru a forma noul Guvern al României.

Ce părere are liderul UDMR despre alegerea liberalilor? Kelemen Hunor a declarat, joi, că Nicolae Ciucă este un militar excepţional şi beneficiază de tot respectul său, însă nu este uzual ca un militar să conducă un Guvern într-o ţară democratică.

Preşedintele UDMR înţelege propunerea PNL care pe o soluţie rapidă, însă nu crede că trebuie să fie una pe termen lung.

„Am luat act de propunerea PNL-ului cu Nicolae Ciucă. Nicolae Ciucă este un militar excepțional care a muncit și a condus trupe în teatrele de război și respect pentru orice militar. Din acest punct de vedere lucrurile sunt simple și clare.

Nu este foarte uzual în țările democratice, niciun militar, fost militar, nu a condus guverne. Putem să găsim exemplul lui Charles de Gaules, dar erau alte perioade politice. Avem o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și dorința de a căuta o soluție rapidă. Poate nu pe termen foarte lung”, a precizat Kelemen Hunor.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.