DECIZIA care aruncă ÎN AER scena politică din România! Rectificarea bugetară va fi aprobată FĂRĂ AVIZUL CSAT (SURSE)


Guvernul României ar putea adopta, miercuri, rectificarea bugetară, fără avizul CSAT, a cărui ședință a fost suspendată de către președintele Klaus Iohannis, informează surse din zona guvernamentală.

Surse din Guvern susțin, pentru Antena 3, că s-a decis ca, în ședința de miercuri, bugetul de stat și rectificarea bugetară să fie aprobată fără avizul CSAT.

Decizia a fost luată în urma discuțiilor avute, marți seară, între premierul Viorica Dăncilă, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici și alți membri ai Guvernului, care au participat la o întâlnire în biroul premierului.
Ședinţa CSAT a fost suspendată de președintele Klaus Iohannis, care a susținut că Guvernul trebuie să vină cu un nou proiect în ceea ce privește rectificarea bugetară și prin care să renunţe la tăierile bugetare în zona securităţii naţionale.
„Guvernul a publicat în august un proiect de rectificare bugetară, un proiect care reprezenta o rectificare bugetară puternic pozitivă, adică s-au alocat mult mai mulţi bani în plus decât în bugetul iniţial. Aşa a şi fost prezentată rectificarea, aşa s-a şi dorit. Totuşi, spre suprinderea multora, nu doar a celor din domeniul securităţii naţionale, pe o rectificare puternic pozitivă Guvernul a propus tăieri semnificative la foarte multe instituţii importante din zona securităţii naţionale. Acest lucru nu a fost la niciun moment explicat”, a declarat şeful statului, după şedinţa CSAT, potrivit Agerpres.

Citiți și:  Papagalul de Cîțu aruncă vina pe 5G în ceea ce privește INTERCEPTAREA conversațiilor de pe rețele de socializare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *