Decizia Avocatul Poporului: condiţionarea contractului de muncă de vaccinare, neconstituţională!

Cum în ultima vreme s-a tot discutat, pe fondul problemelor cauzate de noul coronnavirus (COVID-19), despre vaccinarea anti-COVID, despre restricții și chiar despre eventualitatea suspendării contractelor de muncă, în cazul persoanelor care nu s-au vaccinat, Renate Weber, aflată în fruntea instituției Avocatului Poporului, a venit cu precizări semnificative.

Au fost declarații făcute miercuri, într-o conferință de presă. „Din perspectiva noastra sunt neconstituţionale suspendarea contractelor de muncă în caz de nevaccinare, iar dacă se impune testarea e o întreagă discuţie cât trebuie suportat de stat sau cât anume de angajat.

Ne întrebăm în ce măsură există fonduri pentru plata acestor concedii medicale, dacă aşa cum spune Alexandru Rafila o să ajungem toţi să ne infectăm”, a avertizat Avocatul Poporului, citat de antena3.ro.

Citiți și:  Au bătut palma! CAND se adoptă noul certificat COVID în România

Câți oameni s-au vaccinat în România

În tot acest timp, vă amintim ce arată cele mai recente date oficiale anunțate marți, 25 ianuarie, de autorități, cu privire la numărul persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 în România, de la începutul campaniei de vaccinare.

S-a anunțat că, potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 25 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Citiți și:  Rafila susține că, fără certificat verde, ne închide în case

Un cometariu

  1. Asta trebuia dată acum un an. Acum este mult prea târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *