Decât să pui botul la țiganii cu jgheaburi, mai bine lasă-le dracu’ așa!

tigani-cu-jgheaburi

Dacă așa arată streașina casei tale, stai calm și nu chema țiganii cu jgheaburi!

Mai bine lasă-le așa și stai să-ți plouă prin ea, sau caută o firmă specializată sau un prieten alpinist.

Mai bine să-ţi ude ploaia peretele decât furtunul pompierilor astereala! Ei, bine, încă n-am văzut bande de țigani răzbunători venind cu zecile să-ți arunce Molotovuri pe acoperiș, dar decât să te trezești cu ei la poartă intonându-ţi Corul vânătorilor, dator vândut fiind la ei, mai bine îți bagi ceva în fund și-ți vezi de treabă, sau, poți să-ți bagi degetele în urechi când vin să-ţi zbiere la poartă: „Domnu’, punem jgheaburi eftin!”
Bine, acuma vă vindem un pont – de fiecare dată și fără excepție, scăpați de ei instantaneu cu întrebarea: “Păi astea de le am, ce au?” Vor rămâne uitându-se ca proștii, fără replică.

Acum, nu știm dacă toți jghebarii or fi ca cei din Vâlcea, dar tactica „meseriașilor” care „nu mai are chef să muncește jgheaburi”, ci doar înjgheabă o mică combinație, montând streșini cumpărate de la Dedeman, e următoarea: „Domnu’, îț’ punem jgheaburi eftine, 500 de mii, în două zâle ţâ le-am şâ montat”. Pici de găină ca fraierul şi poftești șleahta de meseriași să ți se cocoațe pe acoperiș cu ciocanele, să mai reașeze o țiglă, să-și facă o impresie de ansamblu cam ce-ai avea tentant prin gospodărie, o biclă, o betonieră, o scară de aluminiu, orice e bun pentru întreprinzătorul de coloratură. La o adică, lucarnele sunt invitații deschise către podul casei, apoi, către interiorul pe care tu, ca flețul, îl crezi safe atunci când dai cu cheia la ușa de la intrare.

Termină mustăcioșii treaba și te somează:”20’j de meleoane, boierule!”. Te uiți ca boul la ei – păi ne-am înțeles la unul, nenicule, nu la 20!!! – Eeei patroane, îţ’ baţ joc de noi şâ de munca noastră? Că venim cu toată șatra și te tăiem, îţ’ dăm foc la casă! Speriat de tremură chiloții pe tine, te scotocești pe sub saltele, te împrumuți pe la neamuri, dai o fugă la bancă sau la cămătarii recomandați tot de ei și astâmperi magraonii, doar-doar să nu te lase fără acoperiș în prag de iarnă.

Asta, dacă nu cumva ești un negociator bunicel, cu ceva sânge-n instalație și o scoți la câteva sute de lei, ori le zici că i-ai filmat și chemi fiscul, mascații, rackeţii, şamd. Că și vine Fiscul la țigani… mda, sigur, cum dracu să deranjeze ditamai categoria defavorizată? Mai degrabă vine rahatul la muscă sau ciclul la bărbați! (sursa: Defecti.ro)

VEZI SI: FACEREA DE BINE – FUTERE DE MAMA: Tiganii au BATUT un medic si un asistent SMURD sositi sa-i ajute!

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *