DE RASUL CURCILOR: Tigani din Romania, anchetaţi după ce au venit să ridice ajutorul social din Germania cu mașini de lux

Suntem din nou pe lista neagră în Germania! Mai mulţi tigani sunt anchetaţi, după ce au venit să ridice ajutorul social la volanul unor bolizi de zeci de mii de euro, scrie presa germană. Autorităţile au lansat o anchetă amplă şi au confiscat până acum şapte maşini de lux.

Poliţiştii germani au supravegheat sediile a două centre pentru asistaţi social. Aşa i-au prins pe tiganii care veneau cu limuzina să îşi ridice ajutorul cuprins între 250 şi 400 de euro de persoană. Legea germană le interzice asistaţilor să deţină autoturisme mai scumpe de 7.500 de euro. Suspecţii susţin că maşinile de lux erau împrumutate.

Ancheta jurnaliştilor Der Spiegel i-a dus la clanul Goman. Liderul său este judecat pentru înşelăciune şi tâlhării. Prejudiciul ar fi de un milion de euro.

Nu sunt primele cazuri de fraudare a sistemului de ajutor social în Europa. În luna octombrie, trei tigani originari din România au fost acuzaţi că au întocmit peste o mie de dosare false ca să obţină beneficii sociale de 1,7 milioane de euro de la statul francez.

Statul degeaba a fost bine plătit şi în ţara noastră. Avem 180 de mii de asistaţi, iar mulţi îşi afişează ostentativ bunăstarea. Astfel de scene i-au făcut pe aleşi să înăsprească legea. De luna trecută, tiganii apţi de muncă nu mai beneficiază de venitul minim garantat, dacă au refuzat, chiar şi o singură dată, o ofertă de job.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *