DE RÂSUL CURCILOR: Cum au ajuns noile uniforme ale polițiștilor să fie croite din cârpe. ”Angajații de la producție ar fi greșit materialele”

Noua uniformă a poliției aduce un șir nesfârșit de probleme. După numai câteva luni de purtat, aceasta a început pur și simplu să se dezintegreze. Polițiștii spun că este cea mai proastă calitate de până acum. În prezent se fac cercetări în legătură cu acest aspect și producătorul, cel mai probabil, va răspunde legal.Aceste uniforme au ajuns la 3.000 de polițiști care s-au încadrat în 2022 din școlile de agenți de poliție sau din sursă externă.

”Motivul” stupid invocat de producătorul articolelor vestimentare de proastă calitateSurse Ziare.com din poliție spun însă că se face anchetă în acest sens iar ”firma care a confecționat uniformele neconforme ar putea fi trasă la răspundere penal pentru acest lucru. Mai mult, firma deja lucrează la un ”motiv” al calității proaste. Vor să spună că angajații de la producție ar fi încurcat materialele și au folosit altele. Doar că cel mai probabil în fața unui procuror, această justificare ar putea să nu țină”.

Cosmin Andreica, Sindicatul Europol: ”Este o mizerie, nu respectă absolut nimic din specificațiile tehnice”

Pe de altă parte, sindicaliștii atrag atenția că ceea ce îmbracă acum polițiștii nu are nicio legătură cu ce li s-a arătat la prezentarea acesteia, la începutul anului trecut.”Uniforma este o mizerie față de ceea ce ni s-a prezentat nouă, când am mers la discuții după îndelungi insistențe și când deja 95% din aceasta era gata și se mai putea modifica 5% cum ar fi mici detalii pe croială, pe aplicarea mijloacelor din dotare, etc.Atunci, am mers cu un coleg pasionat de uniformă și cu un specialist în materialele acestea tehnice pentru uniforme de armată. Când am plecat de acolo, am fost de acord că este un minim elementar. Adică nu era ce ne doream noi dar era cu mult peste ceea ce aveam. Am plecat de acolo cu gândul că acestea vor fi materialele. Colegul care a mers la prezentare a luat și o cămașă drept amintire.Când am primit deja imagini și plângeri din partea colegilor, care spuneau că s-au rupt pantalonii, tricourile, că se desprind însemnele, etc, am fost curios să comparăm cămașa pe care am luat-o atunci la prezentare cu ceea ce este acum. Nu are nicio legătură, adică nu respectă absolut nimic din specificațiile tehnice”, a explicat într-un interviu pentru Ziare.com Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Poliției Europol.

Citiți și:  Țeapa contoarelor inteligente

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3000 de complete, și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, a mai arătat sindicalistul.

”Înțelegem că au făcut deja demersuri și oarecum încearcă să-și acopere gafele acestea, dar nu știu dacă faptul că vor înlocui uniformele neconforme înlătură răspunderea penală.Vorbim despre 7500 de lei pe noua uniformă față de 2700 de lei, cea veche. Deci ai de 3 ori prețul și nu ești în stare să asiguri niște uniforme de calitate. Adică și acum, în ceasul al 12-lea simte cineva nevoia să devalizeze bugetul pentru uniforme și să cumpere mizerii loc de ceea ce trebuie să cumpere”, a mai spus Cosmin Andreica.

Citiți și:  Se schimbă legea. Polițiștii, puși să verifice porcii din gospodăriile populației

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *