DE NECREZUT: Dupa Marea Britanie, Germania taie ajutoarele sociale pentru romani. Banii se duc la imigranti

NSA-affair-Angela-Merkel-outraged-by-eavesdropping-scandal-Domestic-Politics-Bild_de_

Germania vrea să limiteze drastic ajutoarele sociale pentru imigranţii veniţi din alte ţări ale Uniunii Europene (UE), urmând astfel exemplu Marii Britanii.

Măsura, una controversată şi considerată discriminatorie în ceea ce priveşte principiul european al liberei circulaţii, îngrijorează ţările din Europa Centrală şi de Est, ai căror cetăţeni sunt vizaţi.

Berlinul s-a opus multă vreme unei asemenea măsuri, înainte de a decide o schimbare în această privinţă, după ce Tribunalul federal pentru probleme sociale a decis, la sfârşitul lui 2015, ca orice cetăţean din UE, chiar şi unul fără loc de muncă, să aibă dreptul de a beneficia de ajutoare sociale după şase luni.

Această decizie a declanşat o dezbatere în Germania şi a suscitat îngrijorarea comunităţilor, care finanţează ajutoarele sociale şi se tem că ea ar putea atrage cetăţeni din ţări ale UE unde nivelul de trai este mult inferior celui din Germania, cum sunt România şi Bulgaria.

‘Nu există uniune socială în Europa’, a mai notat Nahles. ‘Orice cetăţean român este binevenit. Însă dacă este vorba de a primi alocaţii sociale care nu se sprijină pe o muncă depusă, atunci eu sunt de părere că este acceptabil ca el (cetăţeanul român) să se întoarcă în ţara sa’, a subliniat ea.

VEZI SI: SOCANT! Angela Merkel APARE intr-o fotografie langa teroristul de la Bruxelles!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *