Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
ANALIZENOUTATIPOLITICA

De ce vrea Gabriela Firea musai muzeu al holocaustului în locul pinacotecii de la Palatul Dacia?

fjw

Consiliul General al Primăriei Capitalei (CGMB) a respins proiectul lui Firea cu Muzeul Holocaustului

Spre marea lor cinste, consilierii ALDE, PNL, USR şi o parte dintre cei ai PSD din cadrul CGMB au respins şi în şedinţa de joi, pentru a patra oară, proiectul acela scandalos al Gabrielei Firea, prin care urmăreşte să cedeze Palatul Dacia din mijlocul Bucureştiului în favoarea Institutului „Elie Wiesel” pentru amenjarea unui Muzeul al Holocaustului în clădirea în care a funcţionat redacţia „Timpul”, unde a lucrat Mihai Eminescu!

32 dintre consilieri au votat împotriva acestui proiect, susţinînd că această clădire de patrimoniu, cumpărată de Primăria Capitalei cu 12 milioane euro, trebuie să devină „Pinacoteca Bucureşti”, în care să fie expuse cele peste 5.000 de opere de artă aflate în proprietatea sa. Cu atît mai mult, cu cît Primăria a mai cheltuit alte cîteva milioane euro pentru reabilitarea şi consolidarea clădirii.

În mod cert, în spatele acestei insistenţe fără precedent a Gabrielei Firea de a pune pe ordinea de zi pentru a patra oară acest proiect se află interese ascunse, altfel nu putem să înţelegem de ce riscă Primarul Capitalei să genereze o reacţie de ostilitate la adresa sa din partea bucureştenilor şi chiar să se trezească în faţa unui dosar penal de toată frumuseţea. Aşa cum se ştie, există şi o sentinţă judecătorească prin care s-a decis anularea unei Hotărîri a CGMB şi revenirea clădirii la destinaţia „Pinacoteca Bucureşti”.

În şedinţa de joi, văzînd opoziţia consilierilor la proiectul său, Gabriela Firea a încercat să deturneze atenţia, propunînd organizarea unei „şedinţe de îndată” (???), în care să introducă un punct pentru cedarea pentru Pinacotecă a unui alt imobil, iar la punctul doi cedarea Palatului Dacia către „Elie Wiesel”!

Nu i-a ţinut nici această strategie şi a fost nevoită să recunoască votul prin care s-a respins proiectul Muzeului Holocaustului, dar a anunţat că şi la şedinţa de luna viitoare va reveni pe ordinea de zi cu o nouă tentativă, astfel încît să dea satisfacţie celor care îi cer imperativ să dea Institutului „Elie Wiesel” clădirea Palatului Dacia.

Un rol decisiv în rezultatul votului l-a avut viceprimarul TOMNIŢA FLORESCU, care, susţinută de un grup mare de consilieri, a anunţat că este gata deja proiectul „PINACOTECA BUCUREŞTI”, pe care îl cunosc toţi consilierii şi care mai are nevoie doar de un aviz minor de la Primăria Capitalei pentru a fi pus în practică, beneficiind de sprijinul Academiei Române, al Muzeului literaturii şi al mai multor muzee din Bucureşti.

Dacă ne uităm pe voturile obţinute de PSD în alegerile de duminică, putem să înţelegem că el conţine şi reacţia bucureştenilor faţă de acest proiect al Gabrielei Firea, susţinut de consilierii PSD la ordinul lui Liviu Dragnea. Insistenţa Gabrielei Firea de a pune la infinit acest proiect pe ordinea de zi deja bate la ochi, generînd în cîteva rînduri Petiţii publice în care mii de bucureşteni îşi arată opoziţia.

Acum, cînd Gabriela Firea a revenit în conducerea PSD, nu este exclus ca reacţia bucureştenilor să se extindă şi mai mult asupra partidului, mai ales că şedinţa de joi a CGMB a avut loc chiar a doua zi după ce aceeaşi Gabriela Firea le-a dat o lovitură de graţie colegilor de partid prin invitarea în Primăria Capitalei la „un ceai” a lui Marin „Ceauşescu”, cel care este cunoscut ca unul dintre cei mai duri protestatari la adresa PSD, care-i hărţuieşte pe unde-i prinde. Ca să le arate dispreţul faţă de colegii ei de partid, nu mai rămîne decît ca Gabriela Firea să-l declare pe „Ceauşescu” cetăţean de onoare şi să-i acorde titlul „Sîrma de argint”!

Cum este posibil ca nimeni să nu reuşească s-o oprească pe Gabriela Firea cu acest proiect scandalos, prin care vrea să cedeze o clădire de patrimoniu din centrul Bucureştiului pentru înfiinţarea Muzeului Holocaustului, unde să-şi aibă biroul Alexandru Florian, fiul unuia dintre cei mai odioşi propagandişti ai PCR? Chiar nu mai există nici o limită? Autor: Ion SPÂNU

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.