fbpx
GENERALMovies

De ce se teme Viktor Orban? Va aduce ‘vânători de frontieră’ la granițele cu Serbia, România şi Ucraina

viktor orban

Poliţia ungară a început să recruteze patrule de “vânătoare de frontieră” pentru a le desfăşura la graniţa sudică a Ungariei împotriva imigraţiei ilegale, au declarat vineri la o conferinţă de presă responsabili ai poliţiei citaţi de MTI, anunță agerpres.

“Vânătorii de frontieră” vor reprezenta o unitate independentă în cadrul poliţiei şi vor dispune de 14 companii staţionate în judeţul Bacs-Kiskun, alte şase în Csongrad-Csanad şi câte una în Bekes, Hajdu-Bihar şi Szabolcs-Szatmar-Bereg (la graniţele Ungariei cu Serbia, România şi Ucraina), a precizat comandantul adjunct al poliţiei naţionale, Csaba Tarcsa.

Prima campanie de acest fel are ca obiectiv recrutarea a 2.200 de bărbaţi pentru o perioadă de trei ani, au mai menţionat responsabilii poliţiei.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a subliniat joi, după o întâlnire la Viena cu omologul său austriac Alexander Schallenberg, că graniţa sudică a Ungariei este “practic sub asediu din cauza imigraţiei ilegale”. Miercuri, la reuniunea de la Budapesta a şefilor diplomaţiilor din C5 – Austria, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia şi Ungaria -, el a atenţionat că noi valuri de migraţie declanşate de foamete ar putea crea o presiune fără precedent asupra Europei.

Sursa: stiripesurse.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.