De ce sa nu speli niciodată carnea de pui. Sigur nu ştiai asta

Medicii au dezvăluit motivul pentru care nu trebuie să spălăm niciodată carnea de pui! Ne punem în pericol pe noi, cât și pe cei apropiați nouă, atunci când luăm pur și simplu puiul sau carnea de pui și o spălăm la chiuvetă, crezând că facem un lucru bun.

Așadar, consumatorii sunt avertizați să nu mai spele carnea crudă de pui deoarece aceasta practic crește riscul de intoxicații alimentare. Un sondaj online, la care au participat 4500 de adulți din Marea Britanie, a constatat că 44% dintre aceștia spălau carnea înainte de preparare.

Expertii avertizează că spălarea cărnii de pui practic răspândește de fapt bacteria campylobacter pe mâini, pe suprafețele de lucru, pe haine, cât și pe echipamentul de gătit.

Bacteria afectează aproximativ 280.000 de persoane din Marea Britanie în fiecare an, dar doar 28% dintre participanții la sondaj au auzit de aceasta.

Doar o treime dintre persoanele participante știau că păsările de curte sunt principala sursă a bacteriei. Cu toate acestea, 90% auziseră de infecțiile cu salmonela și e.coli.

Oamenii credeau că spălând carnea de pui îndepartau mizeria și microbii. Nimic mai greșit! Campylobacter reprezintă cea mai comună formă de intoxicație alimentară din Marea Britanie. Majoritatea cazurilor provin de la păsările de curte.

Simptomele includ diaree, dureri de stomac, crampe, febra și starea generală de rău. În general, persoanele infectate sunt bolnave pentru câteva zile, dar există cazuri în care simptomele se transformă în probleme de sănătate pe termen lung, inclusiv sindromul de intestin iritabil și sindromul Guillain-Barre, o afecțiune gravă a sistemului nervos.

„Spalatul carnii crude de pui este o practica comuna[…] Le recomandam oamenilor sa nu o mai spele si incercam sa ii facem pe acestia sa constientizeze riscul bacteriei campylobacter[…] Campylobacter este o problema serioasa. Aceasta poate cauza boli serioase si chiar si moartea”, a explicat Catherine Brown, director executiv la Food Standards Agency din Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.