De ce nu au tras un glonte soldaţii ucraineni din Crimeea?

soldati-crimeea

Acum că Crimeea a trecut oficial la Federaţia Rusă şi tratatul de unificare a fost ratificat de către Duma rusă şi Curtea Constituţională de la Moscova se pune un mare semn de întrebare: de ce soldaţii ucraineni au cedat unităţile militare fără să tragă un glonte? Este halucinant ca forţele militare ucrainene să se lasă asediate şi apoi să se predea unor paramilitari pro-ruşi fără să facă măcar o bravadă de eroism, măcar ca pompierii români de pe Dealu Spirii la 1848 în faţa turcilor ca să rămână consemnat faptul în istorie. Mai mult, flota Ucrainei şi-a predat vasele ruşilor cu ofiţerii având zâmbetul pe buze.Totuşi, Ucraina este o forţă militară convenţională de luat în calcul, mult superioară Ceceniei, care şi astăzi cauzează serioase problem Federaţiei Ruse.

Răspunsul la refuzul combativităţii soldaţilor ucraineni îl găsesc în ilegitimitatea guvernului de la Kiev, care printr-o mişcare de stradă a pus mâna pe putere fără alegeri libere, datorită violenţei din Euromaidan. “Situaţia din Crimeea este complexă. Ştiţi că în ultimele zile nave au fost blocate, iar apoi confiscate (de către ruşi), în pofida faptului că toţi comandanţii au primit ordinul să utilizeze armele”, a recunoscut duminică ministrul interimar ucrainean al Apărării Igor Teniuh. Mai mult premierul autopropus de la Kiev, Arseni Iatseniuk a ordonat soldaţilor ucraineni să riposteze cu foc în faţa forţelor ruse. Aceştia nu au respectat ordinul şi nu au tras un glonte, preferând să se predea Federaţiei Ruse. Oarecum e logic, soldaţii Ucrainei ştiau că Rusia are o superioritate militară evidentă şi nu au dorit de fapt să moară în confruntare cu ruşii ca să apere un guvern ilegitim cocoţat la putere în Kiev pe baza unei lovituri de stat violente. Soldaţii ucraineni au refuzat să moară pentru Iulia Timoşenko, care a furat 400 milioane euro de la Gazprom, pentru Victor Iuscenko în anii 90, care s-a împrumutat 140 miliarde de dolari de la Banca Mondială şi FMI, şi pentru tînărul premier Arseni Iatseniuk, care a semnat un nou acord cu FMI să se împrumute încă 20 de miliarde de dolari ca să plătească dobânzile pentru un împrumut mai vechi de la Banca Mondială. Soldaţii ucraineni ştiu bine ce aventurieri au pus mâna pe putere la Kiev, unelte ale guvernului SUA, care se poartă ca şi nişte funcţionari ai FMI. De ce să moară soldaţii ucraineni: ca să se opereze Iulia Timoşenko în Germania şi să revină preşedinte după ce a furat sute de milioane de euro? Ce soldat moare pentru ca politicienii să poată fura şi să îndatoreze ţara organismelor financiare internaţionale.

Cele 50 de miliarde nerambursabile anual de la Rusia nu au fost bune, dar sunt perfecte împrumuturile rambursabile cu dobânzi uriaşe luate de la FMI de către noul guvern ucrainean. Cel mai prost au ieşit din această afacere orchestrată de Bruxelles şi SUA naţionaliştii de la Sector Dreapta, care au fost folosiţi ca  trupă de şoc de către agenţii străini, ca acum, după ce şi-au jucat rolul, să fie executaţi în plină stradă de către serviciile secrete. Ei au fost nişte “camarazi de drum”, care acum sunt eliminaţi fizic de către forţele pro-europene. Eu îmi pun acum sincer întrebarea, dacă soldaţii ucraineni nu au tras un glonte când au invadat ţara ruşii, ce vor face soldaţii români când tancurile ruse vor defila la Chişinău? Vor trage un foc de armă, că în 1940 am cedat Basarabia fără un glonte tras, nici măcar în aer, de dragul istoriei ca pompierii din Dealu Spirii la 1848? – Sursa: http://www.ziarulnatiunea.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. IO.../gerules

    Dar ce face armata romana acum cand cotropitorii straini au invadat tara fara tancuri,se duc sa omoare alte popoare depe mapamond lasand tara de isbeliste?Nu face nici macar ca pompierii din Dealul Spirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *