“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ANALIZENOUTATI

De ce nu ar trebui sărbătorită data de 15 martie în România

unguri maghiari

Sărbătorirea maghiarimii din România la data de 15 martie mi se pare că e un act de profundă jignire adusă memoriei celor care au fost bătuți și uciși în 1848 doar pentru simplul fapt că erau români.

Aceleași polemici an de an de ziua maghiarimii, însă nimeni nu vrea să recunoască faptul că, deși ideea revoluței maghiare a fost îmbrățișată și de conducătorii români din acea vreme, Kossuth Lajos a fost cel care a trădat poporul român, susținând ideea unei supremații maghiare și refuzând să dea drepturi cetățenilor români.

Eroul național, Avram Iancu, saluta discursurile revoluționarilor maghiari, vorbind despre faptul că în Transilvania nu se poate vorbi despre maghiari fără români, sau invers, referindu-se la ”două patrii surori” și nu una supremă, care să o conducă pe cealaltă. Nu a durat mult până când acest ideal comun a fost suprimat prin decizia revoluționarilor maghiari de unire a Transilvaniei cu Ungaria și la pornirea repercusiunilor împotriva românilor.

Avram Iancu a fost cel care, după cum scriu toate izvoarele istoriei, s-a opus cu vehemență tuturor deciziilor luate de către casa habsburgică, refuzând decorații oferite de Franz Josef, ba mai mult, refuzând să mai stea de vorbă sau să se întâlnească cu acesta din cauza nerespectării promisiunilor făcute față de români.

La fel ca și în alte cazuri, ale unor personalități românești de marcă, nici Avram Iancu nu a scăpat de încercarea grosolană a austriecilor de a i se pune în umbră viața dedicată moților și idealurilor românești prin emiterea ipotezei potrivit căreia Avram Iancu ar fi murit nebun.

Nebuni sunt, într-adevăr, cei care pe data de 15 martie serbează în România faptul că acesta a fost momentul culminant în care transilvănenii români au fost condamnați la moarte, au fost excluși din rândul națiunilor și al privilegiilor.

Nebuni sunt cei care promovează de fiecare dată pe 15 martie ideea unirii Ardealului cu Ungaria, o chestie, practic, imposibil de realizat într-o Europă a anului 2017.

Nebuni sunt cei care nu îl comemorează pe Crăișorul Munților, cel care nu a plecat niciodată capul în fața dușmanilor și a pus interesul național mai presus de orice.

Ionică Armancă, Sursa: Jurnalul Românesc – Viena

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.