fbpx
MEDICAL

De ce fără gluten?

Glutenul este una dintre cele mai cunoscute și mai des folosite substanțe de către industria alimentară din zilele noastre chiar dacă efectele sale nu sunt tocmai atât de benefice pentru noi.

Înainte însă de a începe să discutăm despre beneficiile produselor bio fără gluen și a suplimentelor nutritive bio poate că ar fi bine să vedem cum poate fi definit mai exact glutenul.

În principiu, substanța precizată mai sus poate fi definită ca fiind o proteină care poate fi găsită în grâu, glutenul oferind maleabilitate aluatului, ajutând în același timp la creșterea și la păstrarea formei acestuia.

Glutenul este o combinație dintre gliadină și gluteină care se regăsește alături de amidon în cazul majorității cerealelor. Gliadina este substanța care ajută aluatul să crească așa cun trebuie, pe când gluteina este principala proteină din făina de grâu, aceasta reprezentând 47% din cantitatea totală de proteine.

Boala celiacă, sprue celiac, celiachia, enteropatia glutenică sau mai simplu spus, intoleranța la gluten, apare destul de des în rândul oamenilor. Din câte se pare 1 din 133 de americani suferă de această disfuncție digestivă, mai ales că poate fi diagnostificată destul de greu având în vedere faptul că multe dintre simptomele sale precum balonarea, scăderea în greutate, vărsăturile, stări de slăbiciune pot fi cauzate și de alte boli.

Intoleranța la gluten este practic o boală autoimună declanșată de ingestia glutenului din alimente și care cauzează leziuni la nivelul intestinului subțire.

Cei care suferă de această afecțiune au raportat îmbunătățiri ale stării de sănătate de îndată ce au renunțat la consumul produselor care au în componența lor gluten, însă astfel de rezultate au fost înregistrate și în cazul persoanelor care nu suferă de această celiachie și care au exclus de bunăvoie glutenul din alimentația lor.

Iată de ce nu ar trebui să ne mire de ce suplimentele nutritive și produsele bio fără gluten se bucură de un succes tot mai mare în rândul oamenilor datorită beneficiilor pe care acestea le oferă sănătății.

În zilele noastre aproape toată mâncare este extrem de procesată și plină de tot felul de substanțe care mai de care mai nocive pentru organismul nostru, printre care și glutenul. Produsele care nu conțin acest ingredient vin ca și o soluție bună pentru cei care vor să încerce să mănânce mai sănătos și să aibă mai multă grijă de corpul lor.

Site-ul românesc bio-superfood.ro oferă o gamă extrem de variată a unor astfel de produse care ne pot fi de un real folos, mai ales dacă suntem la dietă, dorim să începem una sau pur și simplu dorim să mâncăm mai sănătos.

Dacă avem în vedere faptul că există și produse bio fară gluten, atunci putem spune că acestea chiar au o valoare nutrițională deosebit de importantă și nu ne afectează sănătatea în nici un fel, mai ales dacă suferim de intoleranță la gluten.

Ca și principale beneficii ale acestor produse putem menționa îmbunătățirea digestiei, reglarea greutății, reducerea stării generale de oboseală, dar și a riscului de apariție a diabetului.

În ceea ce privește suplimentele bio trebuie specificat că și acestea sunt realizate numai cu ajutorul ingredientelor naturale, fără a se folosi nici măcar coloranți, aditivi sau orice altfe chimicale.

Produsele bio sunt cât se poate de naturale pentru că atât plantele cât și animalele care stau la originea lor nu fost atinse de ”febra” tehnologică care poate fi descrisă prin folosirea pesticidelor, a îngrășămintelor chimice sau prin modificări genetice la nivel celular, radiații, antibiotice sau hormoni de creștere, astfel consumul de suplimente nutritive bio este foarte benefic.

Persoanele care au nevoie de suplimente alimentare pot apela cu încredere la astfel de produse pentru că au un conținut redus de metale toxice față de variantele clasice, iar ingredientele folosite nu sunt pline de pesticide.

Principalul criteriu după care pot fi recunoscute este numărul redusal ingredientelor, dar și proveniența lor.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.