De ce comuniştii au ales culoarea roşie?

secera-ciocan

Fără nicio îndoială, steagurile şi celelalte însemne de culoare roşie reprezintă cele mai importante simboluri ale comuniştilor. Oare de ce anume comuniştii au ales culoarea roşie încă dinainte de apariţia lor pe scena istoriei mondiale?

VEZI SI: Crimele comuniştilor evrei comise împotriva românilor în 1940

Prin definiţie, culoarea roşie a fost dintotdeauna asociată cu comunismul şi chiar cu socialismul actual, care nu este în esenţă decât un fel de „comunism cosmetizat”, adaptat noilor realităţi geopolitice. Cel mai vechi simbol al comunismului este steagul de culoare roşie, care a apărut pentru prima dată pe scena istoriei în timpul Revoluţiei Franceze din anul 1792. Steagurile roşii au început să fie tot mai des văzute în Europa odată cu revoluţiile care au zguduit Bătrânul Continent între anii 1848-1849.

VEZI SI: STRIGĂTOR LA CER! Foștii deținuți politici anticomuniști, în vizorul EVREILOR!

Culoarea roşie a fost aleasă de comunişti pentru că în concepţia acestora, roşul simboliza sângele vărsat de muncitori în lupta cu opresorii capitalişti. Toate marile alianţe şi organizaţii internaţionale de orientare socialistă şi comunistă, incluzând aici Prima, a Doua şi a Treia Internaţională au folosit roşul drept culoare definitorie.

Astăzi, în America Latină şi Europa, roşul este asociat cu partidele social democrate. Uneori aceste partide folosesc culoarea roz în locul unui roşu cu nuanţă mai radicală.

VEZI SI: Cum a dispărut Arsenie Boca din celula în care era închis de comunişti

În Marea Britanie, Australia şi Noua Zeelandă, roşul este din nou culoarea mişcărilor muncitoreşti şi a partidelor laburiste.

În Statele Unite ale Americii, începând cu anul 2000, mass-media locală a asociat roşul cu Partidul Republican, în ciuda faptului că acesta este un partid de orientare conservatoare.

În Canada, roşul a fost mereu asociat cu Partidul Liberal din Canada.

VEZI SI: TORTURA pe intelesul tuturor – o carte de Florin Pavlovici. Despre bestialitatea comunistilor

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.