De ce au refuzat preoţii să rostească „Tatăl Nostru” la căpătâiul Cristinei Țopescu

Vin şi explicaţiile pentru lipsa slujbei creştine pentru Cristina Ţopescu. Decizia familiei de a o incinera pe Cristina contravine cutumelor Bisericii Ortodoxe Române. Sfântul Sinod este categoric în această privinţă: este o practică necreştină care atrage după sine refuzul preoţilor de a săvârşi orice serviciu religios, cât şi o pomenire ulterioară.

„În esenţă, Biserica nu acceptă incinerarea pentru că este o formă de dispreţ faţă de natura umană. Dumnezeu a spus că suntem pământ şi în pământ trebuie să ne întoarcem”, se explica intr-un comunicat mai vechi al Sfantului Sinod.

Potrivit Antena 3, scandalul legat de incinerarea trupului a izbucnit violent în 2013, anul morţii lui Sergiu Nicolaescu, iar recent după moartea lui Andrei Gheorghe. Deși autodeclarat ateu, la crematoriul unde a avut loc incinerarea a avut parte de o slujbă religioasă. Se pare însă că preotul care a ținut-o era, de fapt, răspopit, iar BOR a anunțat atunci că nu recunoaște slujba.

Preotul Florin Petre a explicat pentru Antena 3 de ce această practică a incinerarii trupurilor este necreştină.

Chiar și în aceste condiții, preoții au venit la Capela cimitirului Bellu, acolo unde a fost depus trupul Cristinei Țopescu și au oficiat o mică slujbă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.