De ce au fost construite piramidele?

Atunci când vine vorba despre piramide, în mintea noastră se nasc o sumedenie de întrebări. Una dintre acestea este cea care se referă la motivul pentru care sau ridicat asemenea construcții complexe.

Dacă deschidem cărțile de istorie, o să aflăm că piramidele au fost construite pentru a servi faraonilor drept morminte. Pentru egipteni, faraonii reprezentau zeii pe Pământ și, ca atare, erau glorificați. Ei au fost îngropați foarte adânc în interiorul piramidelor, astfel încât nimeni nu putea ajunge la ei și furat averea.

Marea Piramidă, generator electric

Cu toate acestea, când vine vorba despre Marea Piramidă, lucrurile se complică, iar teoria, prezentată de istorici și o parte dintre arheologi, pare să nu mai fie valabilă. Marea Piramida din Giza – una dintre cele șapte minuni ale lumii, prezintă câteva trăsături care nu au de-a face cu un mormânt.

Printre aceste caracteristici se numără artefacte extravagante, intrări secrete, sicrie sofisticate și, desigur, nenumărate capcane bizare. Cel mai important aspect este că a fost construită în așa fel încât să conducă electricitatea. Dar piatra este un conductor?

Există o sumedenie de specialiști, care încearcă să sugereze că piramidele, sau cel puțin Marea Piramidă a avut rolul inițial de a fi un fel de centrală electrică sau un mare generator de energie electrică. Această teorie poate părea plauzibilă până într-un punct, în care apare o altă întrebare fără un răspuns clar: Cine avea nevoie de energie electrică în urmă cu câteva mii de ani?

Nu se poate răspunde cu exactitate la această întrebare, dar este limpede că a fost vorba despre o civilizație (extraterestră sau nu) care a fost mult mai avansată decât a noastră, din prezent. Atunci, se poate extrapola și mai mult și ne-am putea întoarce la întrebarea, cine a ridicat piramidele? Menționând iarăși din cărțile de istorie, trebuie să spunem că vechii egipteni, dar apelând la rațiune, nu putem să facem legătura între o civilizație primitivă (din punct de vedere tehnologic) și energia fundamentală a vieții.

Un alt fapt interesant este că marele fizician Nicola Tesla a realizat un experiment sau o cercetare în jurul Marii Piramide din Egipt, după care a reușit să elaboreze anumite teorii și descoperiri, care nu sunt înțelese nici în ziua de astăzi.

Înțelegerea pictogramelor

Cele mai importante aspecte ale cunoașterii transmise din generație în generație au fost înregistrate în limbajul simbolurilor și nu în cel al cuvintelor. Pictograma poate conține mai multe niveluri de informații (sensuri). Simbolurile individuale conțineau sensul întregii doctrine, în timp ce expresia unui singur gând în cuvinte necesita uneori un număr de cărți. În plus, înregistrările verbale lasă loc interpretărilor greșite și manipulărilor.

Capacitatea de a citi texte sacre scrise într-un limbaj hieroglif s-a pierdut cu mult înainte de sfârșitul civilizației egiptene. Preoții ultimelor dinastii nu mai erau purtători de cunoștințe. Acesta este motivul pentru care nu putem afla cu adevărat, de ce s-au construit piramidele.

De aceea, învățăturile strămoșilor noștri cu privire la „energia vieții”, care se întinde de la Aristotel până la Thales of Milet până în prezent, au fost interpretate greșit.

Distorsiunea teoriei „apei vieții”

Aristotel ne-a învățat că apa este principiul de bază al tuturor lucrurilor. Schimbările lucrurilor sunt dictate de compresiune și solidificare. Interpretarea greșită a acestei cunoștințe, care datează din timpuri străvechi, se datorează incapacității de a înțelege sensul hieroglifelor

În special, simbolul de mai jos are semnificația termenului „energie”, care este încă tradus de egiptologii clasici drept „apă” astăzi! Folosiți-vă logica și priviți simbolul. Seamănă foarte mult cu un sinusoid. În matematică, o undă sinusoidală este utilizată pentru a descrie o undă sau un proces de oscilație. O astfel de analogie apare în mod natural din observarea mișcării undelor pe suprafața apei.

Tot ceea ce este format din materie se datorează interacțiunii diferitelor vibrații ale mediului. Prin urmare, un simbol asemănător unei valuri este utilizat pentru a reflecta în mod natural esența acestui proces. Dacă înlocuim cuvântul „apă” din enunțul de mai sus cu „energie”, ajungem să înțelegem cele mai vechi cunoștințe ale preoților egipteni.

Energia este principiul de bază al tuturor lucrurilor. Totul este energie, se naște și moare în energie. Semnificația acestui simbol devine și mai limpede atunci când privim înfățișarea preotezei Urt Hekau, al cărui nume îl putem traduce drept „deținătorul puterii sacre”. Deasupra mâinilor ei se poate vedea simbolul pe care egiptologii l-au tradus ca însemnând apă, dar care de fapt este energie. Apa nu poate conferi puterea sacră, dar energia da.

Interesant este faptul că acest simbol se poate vedea și pe pereții interiori ai piramidelor. Este limpede că piramidele nu au avut nimic în comun cu apa, dar ele au fost văzute, de numeroși specialiști, precum niște generatoare imense de energie.

Dar de unde generau piramidele energie?

Pentru a înțelege cum ar fi putut piramidele să funcționeze precum niște generatoare imense, este nevoie să privim un desen, descoperit pe un vas din perioada egipteană.

Această compoziție este interesantă, deoarece conține mai multe straturi de informații utile ascunse ochilor celor care nu sunt familiarizați. Cele patru piramide din centru sunt dovezi directe ale existenței piramidelor încă din cele mai vechi timpuri. Probabil că ele au fost construite de vechii egipteni sau nu. Acest fapt este puțin important în contextul actual.

Piramidele, animalele, păsările și ființele umane sunt plasate pe linii ondulate, simbolizând ideea că Pământul și apa sunt surse de energie. Liniile ondulate reprezintă fluxuri de energie, care provin din interiorul planetei și care se ghidează spre suprafață.

Desenul în ansamblu explică faptul că „formațiunile” Pământului sunt o sursă de energie pentru păsări, animale, ființe umane dar și pentru piramidele. Această energie este captată de piramide, transformată și apoi transmisă spre înaltul cerului. Ele generează un câmp energetic. De ce și la ce folosește acest câmp energetic? Există o multitudine de răspunsuri și interpretări, dar deocamdată nimeni nu poate da un răspuns exact. Bineînțeles că energia generată de piramide a avut un scop precis, dar în prezent, răspunsul nu este cert pentru nimeni.

Textele care însoțesc acest simbol vorbeau despre practicile (procesele) care leagă ființa umană de o „sursă a energiei vieții”, în timp ce structurile pe care a fost plasat simbolul acționau ca amplificatori ai acelei energii. Se presupune că au fost utilizate pentru:

– transmiterea fluxului de energie (informații) pe verticală; adică spre cer.

– restabilirea ritmurilor bioenergetice ale organismului prin sincronizarea cu fluxurile de energie care se ridică din adâncurile Pământului. De aceea, pe unele monumente antice întâlnim versiuni verticale ale unei pictograme care simbolizează creșterea energiei care vine din Pământ. – efemeride

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.