Darius Vâlcov, foarte aproape de PUSCARIE: Ce au decis judecătorii UPDATE

Pușcăria e foarte aproape. Darius Vâlcov nu mai are nicio șansă în ciuda încercărilor de amânare a procesului. Înalta Curte a început, marți, judecarea apelului în dosarul în care acesta a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare. Amânarea a fost solicitată de ambele părți, atât de avocații fostului consilier al Primului-Ministru, cât și de către procurori.

Avocaţii lui Darius Vâlcov au solicitat, la termenul de luni, amânarea procesului. Ei au motivat arătînd că două dintre judecătoarele numite în completul iniţial, Ioana Bogdan şi Gianina Arghir, sunt în concediu şi au fost înlocuite de alţi doi judecători, ceea ce face necesară o reîntregire a completului de judecată.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă Elena Grecu a cerut amânare pe motiv că are nevoie de timp pentru a lua la cunoştinţă de motivele de apel şi pentru a citi un memoriu depus marţi de Darius Vâlcov.

În ședința de marți a Instanței Supreme, Darius Vâlcov nu a fost prezent în sala de judecată.

Pe lângă nelegalitatea compunerii completului de 3 judecători de pe fond, avocatul său a solicitat audierea fostului lider liberal Vasile Blaga, dar și a altor martori, printre care denunţătorul din dosar, Theodor Berna.

Avocatul a solicitat audierea fostului lider liberal, Vasile Blaga, pe motiv că acesta a fost cel care l-a pus în contact pe Darius Vâlcov cu Theodor Berna, denunţătorul din dosar.

”Emiterea unei adrese la DNA şi alta la SRI să fie solicitat să se comunice instanţei informţaii cu privire dacă au existat activităţi comune şi au primit caracter de probă şi au fost folosite de organele de urmărire penală în sesizarea instanţei. Să se arate cine a pus în executare mandatele tehnice. Să se spună dacă au existat comunicări între DNA şi SRI cu caracter clasificat”, a mai cerut avocatul lui Darius Vâlcov.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *