“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
OPINII

Danei Grecu i s-a aplecat de cât rahat a mâncat

danagrecu

O anecdotă belgiană spune că atunci când o franțuzoaică părăsește Belgia nivelul mediu al coeficientului de inteligență al țării crește simțitor. Cam la fel, când Dana Grecu părăsește ocupația de realizator de talk-show-uri nivelul mediu de profesionalism al tagmei, crește simțitor.

Iată că a dat Dumnezeu ca Dana Grecu, moderatoarea emisiunii „La ordinea zilei“, să anunțe că nu va mai fi văzută pe micile ecrane și în prime time. Odată cu ea va dispărea o mare halcă de talk-show de tip isteric.

Mare pagubă nu este, oricum, cu mare greutate emisiunile ei isteric propagandiste puteau fi numite talk-show cu atât mai mult jurnalism fără a jigni ocupațiunile respective.

Ce i-o fi venit Danei, Isterica de serviciu a Antenei 3 ? Poate i s-o fi aplecat și ei de la cât rahat a mâncat …

Sfârșit de jurnalism istericos

Dana Grecu, moderatoarea emisiunii „La ordinea zilei“, a anunțat săptămâna trecută că nu va mai fi văzută zilnic pe micile ecrane și în prime time. Multă lume s-a întrebat de ce. Speculațiile au apărut. Dispare tipul de emisiune militantist, isteric, emoțional, după alții? „Schimbă macazul Antenele?“ – s-au întrebat alţii. Cunoscută de mulți colegi de breaslă, ea nu a avut prea mulți fani.

De-a lungul vremii, Dana Grecu a avut zeci sau sute de invitați, dar acum, cei mai cunoscuți dintre ei nu vor să comenteze.

Vineri seară, 17 noiembrie 2017, în cadrul emisiunii „La ordinea zilei“, realizatoarea Dana Grecu a anunțat că este ultima sa emisiune. Unii au crezut că se schimbă grila și că este ceva temporar. Alții au afirmat că a fost dată afară și se întrebau de ce. O altă categorie de persoane au văzut în această mutare sfârșitul unei perioade. Criticii Antenei 3 speră ca această schimbare să fie sfârșitul jurnalismului isteric, manipulator. Alții sunt convinși că este primul pas spre a fi dată afară de tot din televiziune. Optimiștii spun că Antenele „au schimbat macazul“ și argumentau apariția mai multor liberali pe post față de pesediști. În zilele care au urmat, ea a venit cu tot felul de precizări. Ilie Șerbănescu, fost coleg al Danei Grecu, a fost singurul care sugerează că este primul pas spre excluderea totală de pe post a realizatoarei. El a afirmat doar atât: „Nu cred că e de la ea“.

„Greaca era sculă“

„Dacă am fi avut site-uri care se ocupă de media făcute de ziariști, nu de PR mascat sub fardul deontologiei strigate de cei care comentează ce nu sunt în stare să facă, acum deschiderile ar fi trebuit să fie toate despre Dana Grecu. Pentru că, atunci când un realizator emblematic al unui important canal de știri anunță că iese din prime time-ul zilnic, e chiar o știre. Iar niște jurnaliști, nu lepre sfertodocte întâmplate prin meseria asta frumoasă, ar căuta să răspundă la întrebarea «DE CE?». Iar Greaca este, cu bunele și cu relele ei, sculă în TV și, de foarte mulți ani, chiar are imaginea lipită de post… Plecarea mea de la Antena 3 la România TV chiar a ținut capul de afiș, dar nu din motive jurnalistice. A primat senzaționalul, materializat în «i-a tras-o Ghiță lui Voiculescu», «s-a certat Ciutacu cu Gâdea», «se sparge Antena 3», «Ciutacu și-a trădat prietenii și convingerile», «uite ce salariu uriaș are Ciutacu» și alte prostii de acest gen“, a comentat Victor Ciutacu.

Ce spune Dana Grecu

„Nu m-a dat nimeni afară de la Antena 3. Rămân la Antena 3. O să fie niște proiecte spectaculoase. Cred, în acest moment al vieții mele, că pot mai mult decât o emisiune de talk-show politic. O să fac ceva de suflet. Sunt 11 spre 12 ani de când mi s-a propus proiectul ăsta. Se poate și fără pile, și fără servicii secrete, și fără susținere politică, se poate în meseria asta. Eu mi-am dorit să fac emisiunea asta. O să fie bine. O să fie cea mai importantă mutare pentru mine, din cariera mea. O să îmi fie greu să mă despart de publicul meu. E un public care m-a acceptat așa cum sunt eu. Au fost momente în care am crezut că dispare Antena 3. Au fost momente foarte grele pentru trustul ăsta. Îmi pare rău că nu am prea vorbit cu domnul Voiculescu, cu doamna Voiculescu. Mi-aș fi dorit să îmi sune și mie telefonul, să mi se spună ceva, orice“, a declarat Dana Grecu.

„Eu sunt atipică“

La solicitarea Cotidianul, Dana Grecu a încercat să transmită faptul că a fost dorința ei de a nu mai fi în prim-plan. Oboseala ar fi motivul principal, a dat ea de înțeles. „Am simțit nevoia să fac și altceva. Poate a fost și un pic de oboseală, am și proiecte personale cu cei doi copii ai mei“, ne-a mărturisit realizatoarea. Emisiunea cea mai dragă Danei Grecu este „Adevăruri ascunse“, de sâmbătă seară, care ar putea să se extindă. „Voi avea o emisiune politică și una socială, unde vom discuta despre problemele oamenilor, despre oameni excepționali. Voi rămâne și cu «Adevăruri ascunse» care are o mare, mare audiență. Mă gândesc chiar să extindem emisiunea. Încă nu știu cum, ce interval orar va fi sau dacă vom avea o altă emisiune de același tip. Nu știu cine îmi va lua locul pe tronsonul de emisiune, poate vor fi câteva încercări până colegii mei vor ­stabili cine mă va înlocui“, ne-a spus Dana Grecu. Despre concurență, ea afirmă că numai România TV i-a mai tăiat din audiență, dar nu vrea să nominalizeze și persoane. „Concurența mea a fost mereu România TV. Nu pot să dau nume, pentru că s-au tot schimbat de-a lungul timpului. Oricum, eu apreciez foarte mult ce faceți dvs, presa scrisă, mi se pare și foarte greu“, ne-a mărturisit Dana Grecu. „Eu sunt atipică“, îi place ei să spună, în vreme ce alții o împroșcă cu înjurături. Realizatoarea nu pare să-și dea seama că genul de jurnalism practicat de ea nu este doar atipic, ci… nu este jurnalism. Adesea ea striga pe platouri „să pleeeeceeeee guvernul“, „m-am săăăturat“, „nu așaaaa“.

„M-am temut că felul ăsta ­abrupt de a pune problema va ­îndepărta oamenii de mine. În seara asta, ­Ligia Popescu, de la PNL, primește un mesaj de la mama ei: de ce țipi la Dana Grecu? Ăsta a fost apogeul. QED“, a explicat realizatoarea TV în interviul luat de colegii ei.

Opinii ale publicului

Obiectivul: „De mult nu mă mai uit la emisiunea Danei Grecu! A devenit insipidă, incoloră și inodoră. Nu mai pot să o suport cum desface firul în patru, fără să spună nimic concret. Se dă cu capul de toți pereții să ne spună nouă ceva și noi nu pricepem. Lasă-ne! Mai fă o pauza mai lungă, fiindcă oricum schimb canalul“.

Shciuvica: „Ai dreptate, tipa pare în ultimii doi ani că e «din alt film». Un serial TV cu scenariu slab și prost jucat, care devine destul de des absurd, până la a fi pe alocuri și schizoid. Tipa trebuie să ia cel puțin o pauză semnificativă“.

Bubulina: „Plâng și mă tânguiesc când mă gândesc că n-o mai văd! Oare ne iartă și sâmbătă de circul cu Fecioru și numerologu’ lu’ Pește? Din partea mea, poate pleca definitiv“.

Cetățeanul: „Era timpul! Și-a pierdut cam de mult capul și odată cu el și audiența. Să rămână cu cititorii de numere sau cu cei ce citesc în stele, că de acum asta este lumea ei, fără audiență, desigur! Ar fi bine să-l ia cu ea și pe «expertul» în politică militară Radu Tudor, că a devenit cam plictisitor în ultima vreme“.

Ionuț: „Păcat, a fost o emisiune foarte bună“.

Opinie personală: „Poate că dna Dana Grecu are un stil mai «arțăgos», dar asta «scotea untul» (dădeau din ei!) din invitați. O măgărie e în spatele acestei «scântei». La început, și eu credeam că e un pic «tare» cu invitații, însă respect stilul acesteia. Dna Grecu, «câinii latră, ursu’ merge»“. – Sursa: Romanica Blues

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.