Dăncilă si BOMBA de pe biroul lui Dragnea. Culisele unui razboi la varf


Liviu Dragnea se află într-un nou impas guvernamental, după episoadele rebeliunilor iscate de ex-premierii Grindeanu și Tudose.

Mai exact, potrivit surselor „Evenimentului zilei”, premierul Viorica Dăncilă nu numai că nu vrea să dea curs presiunilor lui Dragnea și să accepte adoptarea OUGurilor vizând modificarea Codurilor penale, dar ea nu vrea nici să-l remanieze pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, care se împotrivește acestor acte normative. Toader beneficiază și de susținerea liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care l-a informat pe Dragnea, în spatele ușilor închise ale coaliției, că nu este de acord cu o eventuală mazilire a acestuia.

Socoteala de la Kiseleff, diferită de cea de la Palatul Victoria

Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea intenționa să producă o debarcare a lui Tudorel Toader, pe care dorea să o împacheteze într-o remaniere „mai largă”, care ar fi vizat-o, printre alții, și pe Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, care deschide lista PSD pentru Bruxelles. Motivul este de domeniul evidenței: încă din vara anului trecut, Tudorel Toader refuză să-i facă pe plac lui Dragnea, atât în ceea ce privește deja proverbiala OUG privind amnistia și grațierea, cât și în cealaltă problemă, la fel de spinoasă, a modificării Codurilor penale prin OUG.

Citiți și:  Tudorel Toader, dezvăluiri șocante despre CELEBRA scrisoare anti-Kovesi, catre Financial Times . 'Am aflat după ce a apărut. A costat 40.000 de euro'

În pofida amplelor zvonistici, Dragnea preferă, potrivit surselor EVZ, două nume, când vine vorba despre potențialii urmași ai lui Toader la cârma Ministerului Justiției: Eugen Nicolicea, președinte al Comisiei juridice din Camera Deputaților, sau Toni Greblă, actual secretar general al Guvernului și fost judecător al Curții Constituționale.

Tudose dezvăluie planul șefului PSD

Marți, fostul premier PSD-ist Mihai Tudose a lansat un atanc vehement la adresa lui Dragnea, dezvăluind motivele pentru care acesta îi vrea capul lui Tudorel Toader: „Dragnea nu va da înapoi, fiindcă e vorba despre libertatea, cariera și averea lui – își va intensifica presiunile, am fi naivi să credem altceva, mai ales după ultimii doi ani și jumătate. Dragnea vrea să-l mazilească pe Toader și să pună în locul lui un om de casă care să-i rezolve problema cu Justiția. Dragnea nu vrea să-și asume niciodată nimic! El aruncă totul în cârca altora, la cel mai înalt nivel. Îi pune și-i presează în permanență pe alții să-i rezolve problemele cu legea, prin modificări și acțiuni nepermise. Așa acționează. Apoi, când uneltele lui vor fi condamnate la 5, 8, 10 ani de pușcărie, pentru favorizarea infractorului sau alte fapte, Dragnea va ridica în continuare din umeri, mințind că nu a știut nimic, niciodată, și că nici gura nu-i miroase”.

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.