Dăncilă, reacție incredibilă după ce a ajuns oficial șefa PSD: Decizie de ULTIMA ORA a premierului

Reacție incredibilă a Vioricăi Dăncilă după ce a ajuns oficial la șefia PSD. Invitată în platou la Antena 3, premierul a vorbit despre planurile sale de viitor la conducerea țării. Aceasta a promis duminică seara că nu va da nicio ordonanță de urgență în această privință.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică seara că Guvernul nu va mai da nicio ordonanţă pe Justiţie, iar acest lucru înseamnă că nu va da ordonanţă nici pentru desfiinţarea Secţiei Speciale de investigare a magistraţilor. Prim-ministrul consideră că dacă cineva greşeşte, inclusiv în justiţie, trebuie să plătească.

“Aici sunt persoane care se contrazic. Salută un referendum ca guvernul să nu mai dea ordonanţă de urgenţă pe justiţie. Acum tot acele persoanele ne cer ordonanţă de urgenţă să desfiinţăm secţia specială. Deci trebuie să se hotărască, ori vor să mai dăm, ori nu vor să mai dăm. Dar eu am înţeles mesajul alegătorilor, am înţeles mesajul electoratului. Deci Guvernul României nu va da nicio ordonanţă de urgenţă pe justiţie şi asta însemnând că nu va da nici o ordonanţă referitoare la desfiinţarea secţiei speciale”, a spus Dăncilă, duminică seara, la Antena 3.

Dăncilă a mai declarat că în justiţie lucrurile trebuie să se desfăşoare în mod independent, fără a se mai interveni din punct de vedere politic.

“Cred că acest lucru a devenit obsesie pentru unii. Această secţie a fost înfiinţată, în justiţie lucrurile trebuie să desfăşoare în mod independent şi noi din punct de vedere politic nu trebuie să mai intervenim. Ca să închid acest subiect al Ordonanţei de Urgenţă care desfiinţează secţia specială. Ştiu că a venit raportul GRECO. S-a vorbit foarte mult de raportul GRECO. Am cerut ministrului Justiţiei să vină cu un memorandum astfel încât să-l putem desecretiza , vedem ce puncte putem îndeplini din raportul GRECO, s-ar putea să fie şi puncte care nu le putem îndeplini. De exemplu, ştiu că Franţa mi se pare, are 11 puncte în raportul GRECO care nu le-a putut îndeplini”, a declarat primul ministru.

Premierul a mai explicat că toată lumea trebuie să dea dovadă de corectitudine, iar dacă cineva greşeşte trebuie să plătească, iar acest lucru trebuie să aibă loc în toate domeniile, inclusiv în justiţie.

„Eu cred că noi nu trebuie să mai intervenim în Justiţie şi nu înţeleg de ce se tem atât de mulţi de secţia specială. Cred că toţi trebuie să dăm dovadă de corectitudine. Dacă cineva greşeşte în România trebuie să şi plătească şi cred că acest lucru trebuie să fie în toate domeniile, inclusiv în justiţie”, a conchis Dăncilă duminică la A3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.