“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIPOLITICA

Dăncilă, LUX pe banii publici. Află cât costă confortul premierului!

45

Premierul României, Viorica Dăncilă, nu se uită la bani când vine vorba de confortul personal. Acest lucru nu ar fi nicio problemă, dacă achiziția care îi face viața mai ușoară premierului nu ar fi fost făcută din bani publici și nu ar fi avut o valoare de peste 100.000 de euro.

Viorica Dăncilă este plimbată într-o maşină de lux, a cărei valoare depăşeşte suma de 100.000 de euro. Chiar dacă autoturismul nu a fost plătit de către Guvern, el este cumpărat tot din bani publici, “însă pe ocolite”, susţine newsweek.ro. Potrivit acestuia, achiziţia a fost finanţată de către Ministerul de Interne, prin „Doi şi-un sfert”.

După ce au văzut mai multe imagini la televiziunile de ştiri cu premierul Viorica Dăncilă care se afla în preajma unui BMW X5, din care a coborât şi în care a urcat, în funcţie de context, jurnaliştii de la Newsweek România au cerut Secretariatului General al Guvernului (SGG) să comunice cărei instituţii îi aparţine maşina. Chiar dacă SGG a refuzat să dea explicaţii, solicitarea a primit un răspuns de la Ministerul de Interne. „Autoturismul la care faceţi referire a fost achiziţionat la sfârşitul anului 2015, cu respectarea tuturor procedurilor legale. La achiziţia acestui mijloc de transport s-au avut în vedere criterii care să permită desfăşurarea în parametri optimi a misiunilor de însoţire şi escortare nemijlocită pentru protecţia demnitarilor. Pentru realizarea acestor deziderate, autoturismele de acest tip trebuie să prezinte caracteristici dinamice superioare (putere şi viteză), precum şi accesorii specifice. În condiţiile în care Secretariatul General al Guvernului nu avea la dispoziţie un autoturism care să respecte aceste condiţii, precum şi cele de reprezentare specifice unui demnitar, MAI a transmis acest autoturism în folosinţă, cu titlu gratuit, în data de 10 mai 2017, la SGG.”, a spus MAI.

Potrivit jurnaliştilor, maşina de lux BMW X5 ar fi fost cumpărată pentru serviciul secret al MAI într-un calup de patru autoturisme: unul pentru MAI, altul pentru DGIPI, un al treilea pentru IGPR şi ultima pentru un secretar de stat.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.