Dancila, Congresul si Statutul. S-au făcut jocurile în PSD. Social-democrații și-au ales noii lideri

Viorica Dăncilă face jocuri mari în PSD, însă în mod public promovează competiția și le cere colegilor să se înscrie pentru funcția de președinte al partidului. Lidera social-democrată și-a ales deja echipa de secunzi, care vor fi și agenți de influență.

UPDATE: Potrivit unor surse politice, vineri seara, jocurile au fost făcute în PSD, în lipsa unor lideri locali cu influență precum Paul Stănescu, Claudiu Manda, Ionel Arsene și Marcel Ciolacu. Cercul restrâns format din Nicolae Bădălău, Rodica Nassar, Felix Stroe și Mihai Fifor au decis formula care va conduce PSD: Viorica Dăncilă, președinte, Daniel Suciu, președinte executiv și Marius Dunca, secretar general. Aceștia au sarcina de a influența votul pentru ca acest trio să fie câștigător.

În mod public, Dăncilă încurajează competiția și îi îndeamnă pe social-democrați să se înscrie în cursa pentru funcțiile de conducere pentru a da aparența că în PSD s-a instaurat democrația.

Știre inițială:

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, este împins de organizație să candideze la funcția de președinte executiv după ce acesta a demisionat din această poziție, deținută ca interimar, în 7 iunie. Organizația județeană, condusă chiar de el, a adoptat o rezoluție prin care i se cere să se implice din nou la nivel de vârf în PSD.

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

Fost pucist, afiliat grupului celor trei care în toamna anului trecut au încercat debarcarea lui Liviu Dragnea, Stănescu nu este convins că vrea să intre în „proiectul unei persoane” (Viorica Dăncilă-n.red), dar că nu doar oltenii vor să-l promoveze numărul 2 în partid .

„Sunt într-o situaţie foarte delicată, pentru că am spus public că nu voi candida la nimic (…) şi sunt într-o situaţie foarte dificilă, pentru că ar trebui să cred eu în primul rând în proiectul politic care va decurge din acest congres. Va rămâne ca în ultimele câteva zile rămase până la congres să mă gândesc bine, să analizez cu toţi colegii mei, în primul rând colegii mei din judeţul Olt şi vom analiza şi vom decide în următoarea perioadă, de comun acord cu ei, dacă voi candida sau nu la funcţia de preşedinte executiv al partidului la nivel naţional. Ei (PSD Olt – n.r.) mi-au cerut acest lucru, dar trebuie să crezi într-un proiect şi eu – am spus mai înainte – vreau să cred într-un proiect nu pentru cineva anume, eu vreau să cred într-un proiect al PSD pentru România”, a afirmat liderul de Olt, citat de Agerpres.

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

Paul Stănescu a anunțat că nu participă la reuniunea PSD de la Neptun de sâmbătă. Președintele executiv al PSD Olt Marius Oprescu a fost evaziv în legătură cu susținerea Vioricăi Dăncilă la congresul din 29 iunie. „N-a început încă depunerea candidaturilor la preşedinţia partidului, perioada de înscriere începe miercuri, nu puteam să dăm o rezoluţie în avans din moment ce nu şi-a depus nimeni candidatura”, a spus Marius Oprescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.