Dana Chera RUPE TACEREA

Ce e atât de greu să facă statul ce e normal în vreme de criză sanitară devastatoare – întreabă Dana Chera.

„Ascultăm oameni. La radio. La TV. Pe stradă. Oriunde. Ce spun… pare simplu. Ce explică… pare logic. Și ușor de înfăptuit. M-am întrebat zilele acestea de ce e atât de mare hăul între vorbe și fapte. Între logică și fapte. De ce e atât de greu de făcut ce gândim și ce spunem. Și multă lume, probabil, ca mine, are aceeași frustrare. Ce-i atât de greu să facă statul ce-i normal să facă în vreme de criză sanitară devastatoare? Adică să funcționeze cu fermitate și respect față de oameni și viețile lor?

Din păcate, „Statul” nu înseamnă niște oameni cu putere la o masă. Statul, la noi, e fiecare om de la masa aceea. Fiecare, cu interesele lui. Fiecare, cu putregaiul pe care vrea să-l acopere. Fiecare, cu orgoliul său. Un singur „ce” îi ține împreună. Dorința de a se împăuna dacă iese bine și de a da vina pe celălalt dacă iese rău”, a scris Dana Chera pe blogul ei.

„Viața noastră e în mâinile unor oameni cu putere, care nu sunt împreună. Care nu se respectă. Care nu se cunosc. Care pândesc greșeala celui de lângă ei. Care, în cele din urmă, își fac selfie-uri PE MORMANUL DE MORȚI. Pentru care ziua lor de mâine e mai importantă decât ziua noastră de azi”, a continuat Dana Chera.

„Așa stând lucrurile, să ne agățăm de ce putem, dragii mei. Supraviețuirea noastră, ca individualități, a noastră, ca popor, ține de fiecare dintre noi. Și de cât de repede îl ridicăm de jos pe cel pe care nu-l cunoaștem și care nu mai are putere să strige după ajutor. De fapt, de casa pe care ne-o construim singuri dar împreună, fără să ne dăm seama, în aceste zile plânse și grele!”, a conchis Dana Chera.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *