Dana Blandu, “invatatoarea spagara”, data afara de la serviciu. Caz izolat sau o regula in invatamantul romanesc?

Dana Blându, “învăţătoarea şpăgară”

Tupeul şi limbajul învăţătoarei Dana Blându, care cerea bani părinţilor şi cadouri substanţiale, a scandalizat opinia publică, după ce presa a mediatizat acest caz. La o zi după ce directoarea Şcolii 10 ”Maria Rosetti” din Bucureşti a renunţat la funcţie, Consiliul de Administrație a decis vineri desfacerea contractului de muncă al învățătoarei, pentru abateri grave.

Potrivit inspectorului şcolar Ștefan Pacearcă, desfacerea contractului de muncă al cadrului didactic va produce efecte începând de astăzi. “CA a luat o decizie fermă pentru că nu putea o asemenea doamnă să pună o pată neagră pe tot învățământul românesc. I s-a desfăcut contractul de muncă de azi, conform raportului comisiei de disciplină”, a spus inspectorul, citat de Agerpres.

Inspectoratul şcolar din Bucureşti s-a autosesizat, la sfârşitul anului trecut, în cazul învăţătoarei Dana Blându, care ar fi cerut părinţilor bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii, aminteşte Mediafax. Cercetările inspectoratului în acest caz au început în 6 ianuarie, întrucât personalul din şcoală a fost liber în vacanţa de sărbători, iar angajaţii nu puteau fi chemaţi la serviciu din concediu, conform legii.

Învăţătoarea acuzată este aşteptată şi la poliţie, care a declanşat investigaţii în acest caz la sesizarea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, informează Radio România Actualităţi.

Doi dintre părinţii elevilor de la clasa învăţătoarei Dana Blându au dat deja declaraţii la Poliţie, joi, din proprie iniţiativă, unul dintre aceştia afirmând, la ieşire, că de la începutul anului de învăţământ în curs a dat 600 de lei la şcoală, însă învăţătoarea nu ar fi cerut bani în mod direct. Conform Ronânia Tv, părintele a spus, totuşi, la ieşirea din secţia din Poliţie, că învăţătoarea nu a cerut niciodată bani în mod direct, însă părinţilor li s-ar fi sugerat că sunt lipsuri în şcoală. Acelaşi părinte a precizat că, de la începutul anului de învăţământ 2013-2014, a dat la şcoală 600 de lei.

La Secţia 6 a venit joi, tot din proprie iniţiativă, şi femeia care a filmat discuţia între părinţi şi învăţătoarea acuzată că le-a cerut părinţilor bani pentru cadourile de sărbători.

„Este în politica românească, balcanică, de sărbători să se ofere. Asta este. Şi eu am dat. Numai la copilul meu a costat cinci milioane. Profesoara de dans a costat cinci milioane. Asta înseamnă şcoală de centru”, le-a spus învăţătoarea unor părinţii care au filmat-o cu camera ascunsă. „Nu o să daţi, nu este problema mea. Copiii voştri, în schimb, o să fie nişte săraci în suflet! Ei vor! Deci, următoarea mişcare este de Paşte! Vă gândiţi până de Paşte dacă doriţi să vă aliniaţi unui sistem românesc, balcanic, de stat, da?”, a mai spus învăţătoarea Dana Blându. „Mi s-a spus, că aveţi un buget de 50 de lei, la patru oameni. Şi am zis, păi cui daţi patru cadouri? Trei profesori şi un director. Cealaltă directoare are bube? Şi copiii nu salută doctorul, femeile de serviciu? 50 de lei de la Moş duceţi-i spre cele şapte sticle de băutură pentru bodyguarzi. 7 ori 7 sunt 49. Ce am cerut, fratele meu, ce am cerut? Sigur că da, 7 lei la bodyguard. Nu este nicio problemă. Un cadou pentru bodyguard este perfect la 10 lei. Dar ca să-i dai secretarei şcolii, bilbiotecarei şi informaticii”, sunt vorbele aceluiaşi cadru didactic.

În opinia naţionaliştilor români, acest caz nu este din păcate o excepţie şi este unul emblematic pentru falimentul învăţământului preuniversitar. “‘Învăţătoarea şpăgară’, la asta au redus sistemul educaţional preuniversitar românesc. Este groaznic modul în care ea s-a adresat părinţilor, însă învăţătoarea este doar un pion al ‘sistemului balcanic, de stat’ – după cum spunea chiar ea – din România. Întrebarea formulată de ea către părinţi este esenţială: ‘Ai putere să te lupţi cu un vânt, cu un sistem, cu o orientare?’ Corupţia în sistemul educaţional preuniversitar este generalizată, întreţinută şi dezvoltată de mediul politic corupt”, consideră avocatul Tudor Ionescu, liderul Noii Drepte. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile