Dan Voiculescu condamnat la 5 ani de INCHISOARE

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat astăzi pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), transmite TVR. Pe lângă Dan Voculescu alte 12 persoane sunt acuzate de fapte de corupţie. Acesta este prima sentinţă a instanţei şi nu este definitivă. Dan Voiculescu mai are două căi de atac, apel şi recurs.

varanulLa începutul lunii decembrie 2008, Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Fondatorul Partidului Conservator şi al trustului de presă INTACT este acuzat că a devenit proprietar al terenului Institutului plătind aproximativ 100 de mii de euro, deşi, susţin procurorii DNA, terenul valora aproape 8 milioane de euro.

Procurorii DNA au cerut instanţei condamnarea omului de afaceri la o pedeapsă cu executare pentru spălare de bani, confiscarea sumelor de bani prevăzute în rechizitoriu şi restrângerea unor drepturi civile.

Pe lângă cei 5 ani de închisoare pe numele lui Dan Voiculescu, instanţa a dispus sechestru pe casa din Kiseleff a magnatului şi confiscarea sumei de 200.000 de lei, pe lângă impunerea unor despăgubiri în valoare de 60 de milioane de euro.

Dan Voiculescu a transmis prin avocatul său, Marian Nazat, că se consideră nevinovat şi că, în opinia sa, este vorba de un dosar politic.

Acesta a arătat că în opinia sa există două nereguli în ceea ce priveşte ancheta şi acuzaţiile din acest dosar, scrie ziarul Gândul. O primă neregulă semnalată de acesta a fost aceea că, pe parcursul urmăririi penale, el nu ar fi fost chemat niciodată în faţa anchetatorilor pentru a da declaraţie, în contextul în care toate celelalte persoane ar fi fost întrebate în legătură cu persoana sa de către anchetatori.

O a doua neregulă semnalată de Voiculescu judecătorului ar fi aceea că, în opinia sa, nu există nicio probă şi niciun indiciu direct sau indirect care să dovedească acuzaţiile ce i se aduc, respectiv nu există martori, înregistrări telefonice sau ambientale ori documente care să dovedească acuzaţiile ce i se aduc de căte anchetatori.

Deasemenea, Dan Voiculescu a trimis CSM o scrisoare în care se plânge că presa nu a relatat corect despre dosarul său de corupţie şi că imaginea sa a avut de suferit. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.