Daily Star: Ultimul leac pentru Covid-19!


Cercetătorii de la Universitatea Lethbridge din Calgary (Canada) studiază sute de tulpini de canabis și susțin că cel puțin o 10 dintre ele ar putea fi folosite în lupta contra coronavirusului.

Daily Star citează studiul ce indică faptul că tulpinile de canabis ar putea ajuta la combaterea coronavirusului. În prezent, oamenii de știință de la Universitatea Lethbridge studiază mai mult de 400 de tulpini de marijuana.

Aceștia susțin că cel puțin 10 ar putea avea potențialul de a forma un tratament împotriva Covid-19. De asemenea, aceștia susțin că unele tulpini au redus receptorii virusului, reducând șansele subiecţilor respectivului studiu de a fi infectați cu temuta boală „exportată” de China.

Dr. Igor Kovalchuk a declarat pentru Calgary Herald: „Mai multe dintre ele au redus numărul acestor receptori cu 73 la sută, iar șansa ca boala să intre în organism este mult mai mică.”

Totuşi, cercetătorul canadian a adăugat că mai este încă mult de parcurs pentru a stabili dacă acest leac aflat în fază de studiu poate lupta cu temutul coronavirus chinezesc.

„Munca noastră ar putea avea o influență uriașă – nu există multe medicamente care să aibă potențialul de a reduce infecția cu 70 până la 80%”, a completat unul dintre autorii studiului preliminar.

Sursa: evz.ro

LASA UN COMENTARIU