Daily Star/ COVID-19. Descoperire mult așteptată! Cum SCADE riscul de deces

O expunerea accentuată și prelungită la lumina soarelui reduce rata de deces cauzată de infecția cu coronavirus. Este concluzia care se desprinde dintr-un ultim studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh și citat de publicația Daily Star.

În eforutile lor de a clarifica efectul luminii solare asupra virusului SARS-CoV-2, cercetătorii au efectuat mai multe experimente, în cadrul cărora au urmărit evoluția procentului de decese cauzate de COVID-19 și înregistrate în rândul populației din diferite regiuni, în funcție de nivelurile de radiații ultraviolete.

Astfel, a fost analizată rata de mortalitate provocată de coronavirus în mai multe zone din centrul Statelor Unite și din nordul țării. Ca perioadă de studiu s-a stabilit ianuarie – aprilie 2020.

Astfel, s-a dovedit că în regiunile mai însorite ale Statelor Unite, s-au înregistrat mai puține decede de COVID-19. De subliniat faptul că rezultate similare au fost demonstrate și de studii realizate în Marea Britanie și Italia.

Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează capacității luminii solare nu numai de a readuce la normal nivelul de vitamina D sânge, dar și de a stimula producția de oxid nitric în piele. Această substanță blochează capacitatea de reproducere a coronavirusului.

Sursa: dcbusiness.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!