Daily Mail. Un bărbat român este ARESTAT de poliția italiană in cazul celor 39 de migranți vietnamezi găsiți morți în spatele unui camion

Stefan Damian Dragos ar fi furnizat camionul folosit pentru contrabanda victimelor
Cei 39 de imigranți vietnamezi au fost găsiți morți într-o remorcă în octombrie 2019

El a fost arestat în Italia după ce poliția britanică a emis un mandat internațional de arestare
Autoritățile britanice vor să-l interogheze pe Dragos cu suspiciunea de omucidere

Poliția italiană a declarat sâmbătă că a arestat un cetățean român care face obiectul unui mandat internațional de arestare din Marea Britanie pentru uciderea a 39 de vietnamezi care erau introduși în contrabandă în Marea Britanie.

Stefan Damian Dragos, în vârstă de 28 de ani, ar fi furnizat camionul care a fost folosit pentru a contrabanda grupul de migranți, care a fost găsit mort într-un container de marfă pe spatele vehiculului în octombrie 2019, a declarat poliția italiană într-un comunicat.

Nu a existat nicio declarație imediată din partea suspectului sau a vreunui avocat care îl reprezenta. El a fost arestat în orașul Cinisello Balsamo, la nord de Milano, dar poliția nu a oferit alte detalii.

Descoperirea a atât de mulți morți – doi în vârstă de 15 ani – în spatele camionului dintr-o zonă industrială din estul Londrei a șocat Marea Britanie și Vietnam.

De asemenea, a strălucit atenția asupra comerțului ilicit la nivel mondial care îi trimite pe cei săraci din Asia, Africa și Orientul Mijlociu în călătorii periculoase în Occident.

Cei mai mulți dintre cei care au murit provin din provinciile Nghe An și Ha Tinh din nord-centrul Vietnamului, unde perspectivele slabe de locuri de muncă, dezastrele de mediu și promisiunea unei recompense financiare în străinătate alimentează migrația.

În ianuarie, patru bărbați care au recunoscut sau au fost găsiți vinovați de infracțiuni de omor și imigrare au primit pedepse lungi cu închisoarea.

Sursa: dailymail.co.uk/news/article

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!