Daily Mail: Tiganii care vin in Anglia stiu exact cum sa castige mii de euro fara munca

tmb

Tiganii veniti din estul Europei in Marea Britanie, inclusiv din Romania, stiu exact ce au de facut pentru a incasa in fiecare luna mii de euro, din ajutoare sociale, fara a fi nevoie sa mai munceasca. Pentru asta, tiganii, cum sunt numiti de publicatia britanica Daily Mail, isi aduc in Regatul Unit intreaga familie.

„Stiu ca este foarte, foarte usor sa primesti ajutoare sociale in Anglia. Imi da casa gratis, imi da bani gratis, imi da tot”, spune Ion Lazar, in varsta de 36 de ani, care a venit in Marea Britanie impreuna cu alti cinci imigranti tigani din Romania, citat de Daily Mail.

Barbatul va aparea intr-un documentar ce va fi difuzat pe 11 aprilie de postul britanic Channel 5.

Lazar mai spune ca vrea sa obtina 40.000 de lire sterline, din ajutoare sociale, pentru el si pentru familia sa, bani pe care spera sa ii adune „intr-un an, maxim doi ani”.

Un alt tigan, Viorel Dinu, in varsta de 25 de ani, care va aparea in documentar, si-a pierdut ambele picioare cand avea sapte ani. El povesteste ca, in Romania, cersea folosind un skateboard, insa in Marea Britanie primeste 750 de lire sterline pe luna.

„Am venit in Regatul Unit pentru ca nu am o viata buna acolo. In Romania este foarte greu cu banii si tot. In Anglia este viata mai buna pentru ca nu se uita la tine daca esti negru sau nu, nu se gandesc daca esti tigan sau nu. Fiecare usa este deschisa aici, este cel mai usor”, spune tiganul.

In documentar mai apare si Katrina, o femeie de etnie rroma din Slovacia, in varsta de 43 de ani, care a venit in Marea Britanie cu cei 11 copii si 11 nepoti. Ea primeste lunar 2.000 de lire sterline reprezentand ajutoare sociale, desi in cei sapte ani de cand se afla in tara a muncit doar cateva zile.

„Avem o viata buna aici. Avem tot ce vrem aici. Este foarte bine”, spune Katrina, care locuieste acolo impreuna cu sotul ei, care, la randul sau, n-a avut niciun loc de munca in ultimii doi ani.

Documentarul „Gypsies On Benefits And Proud” („Tigani cu ajutoare sociale si mandri”, trad. – n.red.) va fi difuzat pe 11 aprilie, pe Channel 5, la ora locala 21.00 (ora 23.00, ora Romaniei).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

4 comentarii

  1. Asta in timp ce soldati britanici mureau in Afganistan..

  2. Allah al Akbar

    Anglia… euro ….. are you even from this planet? =)))) geezaz.. cine scrie articolele astea, un tigan? :)))) dacaaa stii cum zic

  3. Suntem de acord sa-i luati pe toti tiganii din Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *