“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Dacian Cioloș spune că PSD-istul Liviu Dragnea este un NEMERNIC care-i MINTE pe români!

LIVIU DRAGNEA – UN PSD-ist NEMERNIC CARE ISI MINTE POPORUL!

Dacian Cioloş: „Gaura” în buget NU există. PSD îşi acoperă nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă! Fostul premier Dacian Cioloş afirmă că ”gaura” în buget invocată de Liviu Dragnea nu există şi acuză PSD că ”îşi acoperă nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă”.

Cioloş îi transmite un mesaj direct liderului PSD: ”Bugetul ţării nu este un sac fără fund şi nici nu poate fi administrat haiduceşte, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit şi plătesc taxe, ne veţi îndatora ţara şi viitorul. Chiar aşa, de ce nu aţi spus în campanie că veţi creşte taxele pentru o parte dintre angajaţi şi aţi făcut acest lucru în a doua şedinţă de Guvern?”. 

dragnea ciolos

”Dragi români, confruntat probabil cu câteva cifre şi realităţi ale economiei româneşti pe care eu le tot spun de câteva luni, conştient că nu ştie pe unde să scoată cămaşa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie şi anunţă că ar fi găsit, citez, «o gaură de zece miliarde în buget»”, scrie Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier menţionează că, pentru orice om cu minime cunoştinţe economice, o astfel de ”gaură” ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decât cele prognozate şi, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar, ”ceea ce nu este cazul”.

”Această «gaură» NU există”, subliniază Cioloş.

Dacian Cioloş precizează că realitatea este că în 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat şi aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut.

”Mai mult, în decembrie am rambursat integral firmelor TVA în valoare de 2,1 miliarde de lei, fără a lăsa presiune pe bugetul anului următor, cum se obişnuieşte, tocmai pentru a uşura povara noului Guvern. Restul sunt poveşti. De altfel, în 2017 este alt buget. În caz că anul acesta nu îşi poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar, nu-i aşa, domnul Dragnea nu se încurcă în detalii”, continuă el.

VEZI SI: NU UITAM SI NU IERTAM: Peste 2.300 de intreprinderi AU FOST DISTRUSE in perioada guvernarii PSD – Adrian Nastase

Fostul premier mai afirmă: ”În rest, este acelaşi mod de lucru folosit de PSD şi cât timp am guvernat: tehnocraţii sunt de vină”.

”PSD îşi acoperă nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă. Bugetul ţării nu este un sac fără fund şi nici nu poate fi administrat haiduceşte, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit şi plătesc taxe, ne veţi îndatora ţara şi viitorul. Chiar aşa, de ce nu aţi spus în campanie că veţi creşte taxele pentru o parte dintre angajaţi şi aţi făcut acest lucru în a doua şedinţa de Guvern?”, încheie Dacian Cioloş.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat duminică seară că ”este foarte posibil” ca luni să iniţieze o comisie parlamentară de anchetă în faţa căreia să fie chemaţi fostul premier Dacian Cioloş, fostul ministru de Finanţe, Anca Dragu, fostul ministru al Fondurilor Europene, şeful ANAF şi preşedintele Consiliului Fuscal pentru a da explicaţii în legătură cu rectificarea bugetară din noiembrie 2016.

VEZI SI: Parlamentarii italieni condamnați vor fi privați de pensie. LA NOI DE CE NU SE POATE?

Liderul PSD a spus că din cauza acelei rectificări bugetare din noiembrie 2016, bugetul pe 2017 va avea cu zece miliarde de lei mai puţin.

”Cine a minţit cu aceste date, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România, va trebui să plătească. Să vedem şi cum domnul preşedinte de la Consiliul Fiscal a dat aviz, de fapt a certificat că aceste date sunt reale. Suntem în situaţia  în care bugetul României pe anul 2017 are o gaură de zece miliarde de lei pe care sigur că o s-o acoperim, dar aceşti zece miliarde de lei puteau să se ducă în alte lucruri bune pentru români (…) Dacă lucrurile se vor adeveri ne vom afla într-o situaţie fără precedent în România”, a mai spus Dragnea.

VEZI SI: ROMANII SUNT TOT MAI IMPLICATI: Mii de tineri anunta ca vor iesi miercuri in strada impotriva manevrelor PSD-Ciorbea: „NU VOM ACCEPTA ACEASTA MIZERIE”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

2 comentarii

  1. Dacian Ciolos, ai uitat ca esti de la tara, din Salaj, faptul ca ai lucrat la Bruxelles si faptul ca Iohanis te-o tinut in brate, te-ai permis obraznicia sa minti poporul tau vizavi de Cumintiniea Pamintului, ai mintit cu bugetul, ptr ca l-ai avut pe Iohanis in spate, si ai implementat taxe si impozite pe care poporul nu le-o putut cu salarile mici achita, dar tie te-ai dat si presedintelui salari mari, ptr care multi romini nu si le permit intr-o viata si vi acuma si spui de Dragnea ca este un nemernic, tu esti nemernic si acoliti tai, ca ai dat gauri, in bugetul de stat, ca noua guvernare, sa nu poata sa-si onoreze promisiunile facute poporului roman. Ce roman te crezi tu, care aduci prejudici poporului roman, dovada ca esti cu o frantuzoica, aici ti-ai aratat faptul ca ti-ai uitat originile de unde ai plecat, esti un las si un tradator al poporului roman.vei fi judecat de popor. dute la Bruxelles si lasa ne..

  2. Daca veniturile au scazut in volum, in ce baza a aprobat guvernul rectificari bugetare pozitive?
    Iar presedintele Consiliului Fiscal confirma scaderea venituriolor comparativ cu anul precedent, motiv pentru care si el se face vinovat pentru semnatura sa pe respectiva rectificare, mai ales ca analistii financiari au avertizat inca din oct 2016 asupra acestui pericol.
    Azi, Iohannis a convocat premierul si pe ministrul de finante la Cotroceni pentru explicatii privind sursele de finantare ale programului de guvernare, insa nu-mi amintesc sa fi procedat similar si cu „guvernul meu”, cand acesta s-a aventurat in cheltuieli supradimensionate, privind propriul confort.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.