Dacian Cioloș, anunț SOC pentru Dan Barna. News alert

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al partidului. Declarația a fost făcută după o ședință care a avut loc la Palatul Cotroceni, iar Dan Barna, copreședintele USR PLUS, pare să fie surprins de anunț.

Anunțul a fost făcut luni, în timp ce copreședinții USR PLUS dădeau declarații despre consultările de la Palatul Cotroceni pe marginea proiectului România Educată.

„Candidez, o să candidăm amândoi, e mai bine pentru ca USR PLUS în următorii ani să conteze… Sigur, împreună cu Dan, eu sper să fie și alți candidați, asta înseamnă să fie un partid viu”, a spus Dacian Cioloș.

Se pare că anunțul l-a luat pe nepregătite pe Dan Barna. Aflat lângă Dacian Cioloș, acesta pare surprins de anunțul aliatului său. În plus, Cioloș a recunoscut faptul că în USR PLUS sunt tabere care au idei diferite.

Citiți și:  Contre violente la varful USR. Amenintari cu DEMISIA

„O să vedeți, noi le avem de mult. Țineți minte în urmă cu un an, doi când ne criticați că sunt scandaluri în USR PLUS și vă spuneam că sunt dezbateri firești, ei acum le vedeți și la alte partide. O să fie dezbateri tot timpul”, a precizat Cioloș.

Anunțul de luni vine în contextul în care Dan Barna a spus de mai multe ori că vrea să candideze pentru funcția de președinte al USR PLUS, refuzând astfel oferta lui Dacian Cioloș prin care cei doi renunțau la candidaturi pentru a susține altă persoană.

Fuziunea dintre USR și PLUS a fost aprobată în luna aprilie de Curtea de Apel București. Conducerea USR-PLUS este deținută de cei doi lideri, Dan Barna de la USR și Dacian Cioloș de la PLUS. Congresul USR-PLUS la care va fi aleasă noua conducere va avea loc în toamnă.

Citiți și:  Incep DEMISIILE dupa ce seful a fost "impins pe scari": "incompetența, impostura și abuzul de putere sunt la loc de cinste"

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!