Daca vrei sa ii manipulezi usor pe ceilalti,trebuie sa stii cateva trucuri psihologice

man1

Secretele care tin de psihologia fiintei umane ne sunt de ajutor atunci cand dorim sa influentam atitudinea şi chiar deciziile unei persoane, fără ca „victim inocenta ” săconstientizeze efectul tehnicilor subtile pe care le-am aplicat.

Psihicul nostru este atat de sensibil incat poate fi „păcălit” prin mijloace simple care se numesc trucuri psihologice subtile, dar sunt extreme de eficiente. Uitati care sunt doar o parte din cele care dau rezultate:

1. Cauta un moment si un loc bun pentru negocieri
Atunci când ai de gand sa negociezi cu cineva, alege un teren neutru, precum o cafenea sau o ceainarie si renunta astfel, la salile de şedinţe. In acest mod, partenerul tău de discuţii nu va fi preocupat de altceva, axandu-se doar pe ceea ce ii spui tu. Este foarte important ca mediul sa fie unu propice discutiilor.

2. Fă-i să creada ca au o datorie mai veche la tine
Atunci când acorzi o mana de ajutor unei persoane ,fă-o nu sa se simta obligate, dar sa constientizeze ca e nevoie sa fie atent pe viitor la tine. O fapta “buna” nu trebuie uitata. De exemplu, atunci cand iti multumeste ii poti spune “Cu placere, prietenii se ajuta oricand, nu?”

3. Fa cumva sa ii imiti limbajul corpului persoanei care vrei sa te placa
Imită fara sa dai ceva de inteles mimica şi modul în care acel om stă, gesticulează sau vorbeşte, pentru a-l convinge ca esti o persoana interesanta, astfel te va indragi.

4. Vorbeşte din ce in ce mai mult dar bine ca să-ţi faci oponentul să fie mai mereu de acord cu tine
Când o persoană nu este de aceeasi parere cu tine, vorbeşte repede. Asa, persoana respectivă nu va gasi timp să gandeasca limpede la tot ce spui, iar de multe ori va accepta ceea ce spui.

6. Fă-i să inteleaga ca sunt priviţi ca să se poarte mai frumos
In momentele in care se simt privite, majoritatea persoanelor multe persoane se comporta tot mai frumos, Trebuie sa te uiti din cand in cand la el/ea si sa arunci un zambet indraznet. Efectul nu va ezita sa apara.

7. Sperie-i ca să obţii ce vrei
Incearca sa spui tot felul de povesti care aduc spaima incetul cu incetul, in asa fel incat cel cu care vorbesti sa raspunda pozitiv la rugamintile tale. Acesta va fi atat de captivat de subiectul anterior care i-a dat fiori incat sa va gandi doar la frica. Apoi va raspunde pozitiv, fiind prea preset de sentimentul de frica care a pus stapanire pe subconstient.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *