Dacă datul din coate și mersul târâș la moaște îți fac rău, fă bine și nu abuza de Ambulanță!

ambulanta-la-moaste

Venerarea de moaşte, sau cum zic unii, “pupatul de oase” şi mersul târâş pe coate şi genunchi, ca la intrucţie – nu contează vârsta, de la cel cu ţâţa în gură pân` la ăl cu barbă sură -, pare să fi devenit deja fenomen naţional. Asta, deşi, niciun preot nu a recomandat vreodată astfel de practici, ci numai Ghidul Neomologat al Babelor Practicante Atotştiutoare prevede asemenea proceduri de care preoţii par a râde-n barbă. Unei icoane şi unor moaşte te închini cu evlavie, nu e musai să le umpli de ruj şi bale! Credinţa adevărată e-n suflete şi nu în statul la coadă pentru a face gimnastică demonstrativ în faţa celorlalţi!

Dacă tot te duci la sesiunea de pupături şi te târâi ore în şir în genunchi, dovedind reale aptitudini de sportiv, dar tu nu poţi sta două staţii de autobuz în picioare, că eşti boşorog frustrat, prost crescut şi needucat, care te strâmbi şi baţi din picior la ăia mai tineri, asta nu mai impresionează pe nimeni. Mergi să te rogi pentru sănătate, bunăstare, bani, să îţi curăți sufletul, creierul fiind curăţat deja, în prealabil, să îi înjuri şi blestemi pe ăia care ţi-au luat locul din faţă la ceremonia ridicolă din faţa altarului, în care o transformă unii ca tine, că `Mniezo e bun şi milostiv, iartă el toate pomenirile sfinţilor din calendarul creştin ortodox, scoase de tine pe gură în doar câteva minute, repetitiv. Din păcate, ţi se face “răuţ” stând la coadă, aşa că, fă ce ştii mai bine, dă din coate! Dacă eşti acolo pentru sănătate, ar trebui să te facă bine chiar înainte de a pupa acele relicve, dar ca să vezi, nu se întâmplă asta! Să nu fi fost tu, oare, suficient de credincios? Vaaai… În concluzie, sunăm la ambulanţă, care, ca să vezi, minune dumnezeiască, după ce că vine iute ca vântul şi că gândul, te repară cât ai zice peşte, cu două trei gogoloaie, sau cu ceva lichide administrate pe venă. Dar, dacă tu eşti acolo să te umileşti pentru sănătate, de ce suni la ambulanţă, poate că de ambulanţă au nevoie şi alţii, e serviciu public, unii, mai puţin sportivi ca tine, chiar au reală problemă şi viaţa lor depinde de sosirea ambulanţei, ei chiar aşteaptă minunea.

Sau, de laş ce eşti, îţi e frică să îţi întâlneşti Creatorul, să daţi mâna, să beţi o bere, noaptea mergeţi în f`un club, eventual, la ceva curve, că alea de pe pământ se mută în ceruri, că mai au şi sfinţii treaba cu ele, aşa o fi percepţia ta murdară despre Divinitate, că e cineva care-ţi face ţie toate poftele şi trebuie să-ţi îndeplinească toate doleanţele, altfel e rău!

De ce nu aştepţi tu o minune care să te pună pe picioare fără intervenţia păcătoşilor de medici, care oricum nu îşi fac treaba, “ie nişte incompetenti ce munceşte pe nişte salarii de mizerie”?

Biserica Ortodoxă Română, prin Pălăvrăgel Sfinţeanu, purtătorul de cuvânt, declară că se va interzice de anul viitor sunatul la ambulanţă al celor care vin să pupe moaşte, necontând din ce specie fac parte acestea, adică, nici relicvele, nici  pupătorii lor. Pentru că ai venit să te rogi de sănătate, dar ai putut să te târîşi atâtea sute de metri, nu suna la 112, ci aşteaptă minunea care te va izbăvi, chiar dacă îţi e puţin “răuţ” fiindcă n-ai mâncat nimic toată ziua şi aştepţi să aplici buzele, după care să o mai pui de nişte înjurături, mai fuţi nişte dumnezeii mă-sii şi coate în gură şi pe la coaste, la o coadă, pentru niscai samale şi un boţ de mămăligă. Cu buzele alea cu care înjuri îţi pupi şi nepoţeii?

Fariseilor, falşilor, dacă nu aveţi dreaptă credinţă-n suflete, mai bine staţi acasă şi aşteptaţi Salvarea!

Sursa: Defecti.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *