Da! Am fost mințiți de rege și de echipa sa de măsluitori! Iată ce se afla în valizele cu care a plecat Mihai: „două vagoane care au fost atașate la acceleratul de Berna. Conțineau 2 masini recent achizitionate de rege, covoare, lucrari de arta, cateva cufere si valize secrete”.

Am pus pe site următoarele întrebări, apelând la colegii mai învățați să ne spună cum s-au desfășurta evenimentele legate de abdicarea regelui Mihai. Iată întrebările:

La ce oră și în ce zi s-a semnat abdicarea?
La ce oră și în ce zi regele a părăsit locuința?
Cât timp a avut la dispoziție ca să-și facă bagajele?
Era cu bagajele făcute în momentul când a semnat abdicarea?
Câte vehicule (automobile + avion) a luat din țară și cum / când le-a dus în străinătate?

Iată și răspunsurile / informațiile primite de la Colegii MIHAI și SARMIS:

Mihai

In noiembrie 1947 regele a participat la nunta reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Emilian Ionescu – AGHIOTANTUL REGELUI, care a participat si la arestarea maresalului – povesteste cum a insotit trenul „cu valori” catre Elvetia:

„Am plecat pe 13 octombrie impreuna cu Eugen Bianu, ca insotitori ai 2 vagoane speciale, atasate la acceleratul de Berna. Ma intrigau aceste vagoane…Bianu mi-a dezvaluit ce se afla in ele: 2 masini recent achizitionate de rege, covoare, lucrari de arta, cateva cufere si valize secrete”.

Sarmis

Vergotti a plecat cu avionul împreună cu regele şi cu regina-mamă, Elena. Cu vagonul cu valori au plecat Emilian Ionescu şi Eugen Bianu, şeful Siguranţei Palatului.

Așadar, regele știa că va abdica încă din octombrie! S-a îngrijit să-și facă încă de pe atunci bagajele! Restul sunt minciuni! Minciuni regale!

Sursa: Ion Coja

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

4 comentarii

  1. Un roman din Romania

    Vai de el asta rege roman vopsit ! L-au alungat pe Alexandru Ioan Cuza si sa il puna pe un Bal-Bal strainez si sa ii mai dea domenii intinse in Romania de paduri plus alte facilitati,etc.,etc.

  2. Miciuna a domnit si va domni in casa regala . Daca era atat de sarac , cum a reusit sa intretina atea case , domenii si de inde atati bani sa-si achite taxale ? Intreaga casa regala este o casta de mincinosi si de prefacuti . Suntem o tara libera , Suntem republica . De ce tot circul asta ? Oare actuala clasa politica nu-si face abumite socoteli cu domeniile pe care le ascunde prin regalitate ? Vorba lui Movila ,, Prosti doamne dar multi , …Alexandru Lapusneanu a stiut el ce ascris . Ar fi multe de spus , dar mai sunt si carti de istorie care ar trebui citite .

  3. Miciuna a domnit si va domni in casa regala . Daca era atat de sarac , cum a reusit sa intretina atea case , domenii si de inde atati bani sa-si achite taxale ? Intreaga casa regala este o casta de mincinosi si de prefacuti . Suntem o tara libera , Suntem republica . De ce tot circul asta ? Oare actuala clasa politica nu-si face abumite socoteli cu domeniile pe care le ascunde prin regalitate ? Vorba lui Movila ,, Prosti doamne dar multi , …Alexandru Lapusneanu a stiut el ce ascris . Ar fi multe de spus , dar mai sunt si carti de istorie care ar trebui citite .

  4. Un roman din Romania

    Vai de el asta rege roman vopsit ! L-au alungat pe Alexandru Ioan Cuza si sa il puna pe un Bal-Bal strainez si sa ii mai dea domenii intinse in Romania de paduri plus alte facilitati,etc.,etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *