fbpx
MEDICAL

Au iesit la iveala! CV-uri și declarații “MERMELITE” la Ministerul Sănătății. News alert

VladVoiculescu EVZ

Liderii USR și PLUS ne-au transmis că responsabilă pentru lipsa CV-urilor, declarațiilor de avere și interese în cazul Monicăi Althamer și Ioanei Mihăilă de pe site-ul Ministerului Sănătății este Direcția Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale.

”Declarațiile de avere și de interese, precum și CV-urile doamnelor Ioana Mihăilă și Monica Althamer au fost trimise către Secretariatul General al Guvernului în termenul regulamentar. De aici, declarațiile de avere și de interese au fost publicate pe site-ul: http://declaratii.integritate.eu/

Toate aceste documente ar fi trebuit să fie publicate și pe site-ul Ministerului Sănătății de către aceeași Direcție Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale, direcție care ar trebui să explice care sunt motivele pentru care aceste informații nu sunt nici până în prezent publice”, a transmis USR-PLUS.

Așadar, vinovat este un funcționar din subordinea lui Vlad Voiculescu. Dar cine conduce Direcția Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale? Carmen Șotîngă. Aceasta a obținut postul după o probă de interviu pentru ocuparea fără concurs a funcției de director general gradul II la Direcția Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale din cadrul Ministerului Sănătății condus atunci de Vlad Voiculescu.

Pentru acest post au fost admiși la interviu doi candidați
Carmen Șotîngă nu a dorit să îi fie făcut public numele, astfel că în anunțul Ministerului Sănătății privind obținerea postului, aceasta apărea doar cu numărul dosarului. A fost o situație fără precedent. Practic, pe un post public s-au bătut omul şi dosarul. Cei doi candidați – unul fără nume, iar celălalt cu nume – au concurat pentru postul respectiv, şi anume:

Așadar, vinovată pentru lipsa de transparență cu CV-urilor, declarațiile de avere și interese în cazul Monicăi Althamer și Ioanei Mihăilă de pe site-ul Ministerului Sănătății este tocmai Direcția Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale, director fiind Carmen Șotîngă, o directoare căreia îi plac atât de mult secretele încât și pentru postul ei a vrut să-și țină numele ascuns. Și cum de fix la Ioana Mihăilă și Monica Althamer, Direcția nu și-a făcut treaba? De ce, de exemplu, la Andrei Baciu (PNL) și alți secretar de stat, informațiile sunt publice, puse cât mai la vedere?!

Chiar ar merita investigat ce s-a întâmplat la Ministerul Sănătății. Te poți întreba dacă nu cumva cele două nu au cerut ca informațiile să fie păstrate la secret cu atât mai mult cu cât directoarea Direcției, Carmen Șotîngă a fost pusă, fără concurs, în mandatul lui Vlad Voiculescu. De ce au fost ”secretizate” CV-urilor și declarațiile de avere și de interese tocmai ale secretarilor de stat susținuți de USR-PLUS, dar nu și cele ale secretarilor de stat de la PNL? De ce, în numele transparenței promise de USR-PLUS, nimeni nu s-a sesizat? Nici Vlad Voiculescu, nici Dan Barna, nici Dacian Cioloș?

Sursa: dcnews.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.