fbpx
INTERNATIONALSTIRI

Cuvântul repetat obsesiv de autorul celui de-al doilea masacru din Serbia

fotojet 2023 05 05t102823 626

Uroš Blažić, suspectul arestat în Serbia pentru atacul armat de joi noapte a spus motivul pentru care a comis crimele, notează cotidianul Kurir.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, care s-a adresat națiunii la câteva ore după arestare, a dezvăluit ce a spus tânărul în momentul în care a fost prins, în casa unor rude ale mamei sale, bunicul și unchiul, într-un sat din apropierea locului masacrului.

„Teroristul din Mladenovac a spus că motivul atacului sângeros de azi noapte a fost disprețul”, a spus șeful statului.

El a repetat de zeci de ori cuvântul „dispreț”, referindu-se la faptul că își disprețuia victimele.

Apar în același timp tot mai multe detalii despre noaptea terorii, când a tras în oameni pe care-i cunoștea, tineri care nu îl deranjeaseră cu nimic.

Bunicul unuia dintre cei uciși în primul sat unde a deschis Uros focul a povestit că atunci când a venit, a strigat la cei strânși în jurul unui foc că îi va ucide. Atunci băieții i-au spus să ia o bere și să se liniștească, moment în care el a deschis focul.

Bunicul, unchiul și alte rude care se aflau în casa din Vinjište, lângă Kragujevac, atunci când el a fost arestat, au fost și ei reținuți.

Președintele Vučić a mai spus că taximetristul pe care l-a amenințat cu o grenadă de mână și care l-a dus în acea locație le-a spus polițiștilor unde l-a lăsat pe criminal.

Opt oameni au murit și 14 au fost răniți în urma celui de-al doilea atac armat comis în Serbia, în ultimele două zile. Cea mai tânără victimă are doar 15 ani. Dintre cei 14 răniți, șapte sunt în stare critică, la spital. Atacatorul a fost prins după 9 ore.

Atacul a avut loc pe 4 mai în apropiere de Mladenovac. Se pare că totul ar fi pornit de la o ceartă cu un poliţist, moment în care suspectul a mers direct acasă, s-a înarmat şi a început măcelul. I-a ucis mai întai pe poliţist şi pe sora lui. Apoi a mers şi în localităţile vecine şi, dintr-o maşină aflată în mişcare, a împuşcat oameni care i-au ieşit în cale.

Ulterior şi-a abandonat autoturismul, a răpit un taximetrist, cu tot cu client, ameninţându-l cu o grenadă, şi l-a obligat să îl ducă într-o altă localitate.

Atacatorul a tras cu arma, mai întâi, în satul Dubona, apoi în Mali Orašje și satul Šepšin. La Dubona a ucis un tânăr polițist, aflat în afara serviciului, și pe sora lui. Apoi a tras la întâmplare rănind mai multe persoane.

La 9 ore după masacru, poliția l-a arestat în Vinjište, unde se ascundea. El a ajuns aici cu un taxi, amenințându-l pe șofer cu o grenadă, pentru a-l conduce la casa unui prieten din Vinjište. Aici, polițiștii au găsit 4 grenade de mână.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.