CUTREMURUL de peste 4 grade Richter care a zguduit ROMANIA

UPDATE ora 11:52 – Seismologii au revizuit magnitudinea cutremurului produs azi, în judeţul Buzău, la 4,2 grade pe Richter. De asemenea, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică Pământului a revizuit şi adâncimea seismului, de la 150 kilometri cât anunţase iniţial la 143,1 kilometri.

Ştirea iniţială:

Un nou cutremur s-a produs, în urmă cu puţin timp, în Vrancea. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul a avut loc la o adâncime de 150 de kilometri adâncime şi a avut magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la ora 10:54, în apropiere de: Nehoiu (32km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (52km), Târgu Secuiesc (53km) şi Slănic-Moldova (57km).

În ultimii doi ani, în România s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Citiți și:  A fost CUTREMUR in Romania

Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România!

La începutul lunii august, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic.

VEZI SI: Suntem ARUNCATI IN HAOS cazul unui CUTREMUR MAJOR!

„La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur”, a spus Ionescu.

Directorul INFP a explicat şi care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru România.

„În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României”, a mai spus Constantin Ionescu. – sursa

Citiți și:  Val de cutremure in Romania. Un nou seism a avut loc luni dimineaţa în judeţul Vrancea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.