CUTREMURE, ÎN LANȚ, În România! ULTIMELE INFORMAȚII de la INCDFP


Sâmbătă seară, un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs în judeţul Buzău. Cutremurul a avut loc la ora 22:02. Conform informațiilor oferite de către Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut magnitudinea 3,4 şi s-a produs la o adâncime de 128 de kilometri. Duminică dimineaţă, în judeţul Vrancea, s-a produs nou cutremur, cu magnitudinea 3, acesta fiind al doilea seism înregistrat în interval de şase ore. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul cu magnitudinea 3 s-a înregistrat la ora 04:22, la o adâncime de 104 km.

Iniţial, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat că seismul a avut magnitudinea 3,2 şi s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri. În luna septembrie, în România, s-au 11 cutremure cu magnitudinea de cel puțin 3, având epicentrele în județele Buzău și Vrancea. Cel mai puternic s-a înregistrat pe data de 19 septembrie, în judeţul Vrancea, având magnitudinea 3,9.

În total, 20 cutremure au avut loc în septembrie în România. Este însă de remarcat o serie de trei seisme înregistrate în trei zile consecutive – 6, 7, 8 septembrie -, două dintre acestea cu magnitudinea peste 3, care s-au produs la o adâncime relativ mică pentru zona seismică Vrancea: până în 30 de kilometri. Cele mai multe cutremure în Vrancea au loc la adâncimi de peste 100 de km.

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 25 aprilie. Cutremurul a avut magnitudinea 4,6 şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri), Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.