CUTREMURE, ÎN LANȚ, În România! ULTIMELE INFORMAȚII de la INCDFP


Sâmbătă seară, un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs în judeţul Buzău. Cutremurul a avut loc la ora 22:02. Conform informațiilor oferite de către Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut magnitudinea 3,4 şi s-a produs la o adâncime de 128 de kilometri. Duminică dimineaţă, în judeţul Vrancea, s-a produs nou cutremur, cu magnitudinea 3, acesta fiind al doilea seism înregistrat în interval de şase ore. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul cu magnitudinea 3 s-a înregistrat la ora 04:22, la o adâncime de 104 km.

Iniţial, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat că seismul a avut magnitudinea 3,2 şi s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri. În luna septembrie, în România, s-au 11 cutremure cu magnitudinea de cel puțin 3, având epicentrele în județele Buzău și Vrancea. Cel mai puternic s-a înregistrat pe data de 19 septembrie, în judeţul Vrancea, având magnitudinea 3,9.

Citiți și:  Val de CUTREMURE în zona Vrancea - Al treilea seism în câteva ore!

În total, 20 cutremure au avut loc în septembrie în România. Este însă de remarcat o serie de trei seisme înregistrate în trei zile consecutive – 6, 7, 8 septembrie -, două dintre acestea cu magnitudinea peste 3, care s-au produs la o adâncime relativ mică pentru zona seismică Vrancea: până în 30 de kilometri. Cele mai multe cutremure în Vrancea au loc la adâncimi de peste 100 de km.

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 25 aprilie. Cutremurul a avut magnitudinea 4,6 şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri), Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri).

Citiți și:  Val de CUTREMURE în zona Vrancea - Al treilea seism în câteva ore!

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

2 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile