Cutremur total în PNL. Scandal fără precedent între Cîțu și Orban

Un nou scandal imens a izbuncit în interiorul PNL. Protagonişti sunt şeful partidului, Ludovic Orban şi şeful Guvernului Florin Cîţu. Premierul i-a spus, indirect, lui Orban că nu mai are niciun viitor în PNL după ce ce preşedintele Camerei Deputaţilor îi ceruse să vină în forurile statutare ale PNL cu deciziile pe care urmează să le ia în Guvern.

Ruptură totală între Florin Cîţu şi Ludovic Orban. Cei care se bat pentru şefia PNL la Congresul din luna septembrie sunt la cuţite. Premierul a trecut direct la ameninţări. I-a transmis, indirect, lui Orban că cei din PNL care atacă Guvernul nu mai au niciun viitor.

Scandal total între Orban şi Cîţu
Florin Cîţu e total nemulţumit de atacurile la adresa sa şi a Guvernului venite din partea colegilor de partid. Mai mult, l-a ameninţat voalat şi pe Ludovic Orban, actualul şef al PNL. „Sunt criticat că vin şi mă vizitează primarii noştri la Guvern. Care este problema ? Da, foarte bine, să vină, am invitat şi primari de la PSD.

Repet, vreau să dezvoltăm România. Vin oamenii la Guvern, văd care sunt proiectele, surse de finanţare şi împreună dezvoltăm aceste programe. Nu avem nimic de ascuns, facem acest lucru pentru români şi o facem transparent.

Primarii liberali, din păcate, şi de aceea ei sunt mai mulţi decât cei din PSD care vin la Guvern, au fost uitaţi, au fost lăsaţi, administraţiile conduse de primari liberali au fost lăsate de izbelişte în ultimii ani, nu au primit niciun fel de finanţare.

De aceea sunt foarte multe probleme acolo, de aceea oamenii caută soluţii şi împreună găsim aceste soluţii, pentru că le găsim pentru oameni”, a declarat Florin Cîţu, la alegerile interne din cadrul organizaţiei PNL Satu Mare.

Premierul spune că această campanie de alegeri interne din PNL este despre competiţie şi una transparentă. „Din păcate, pot să vadă şi lucrurile mai neplăcute. Lucruri care nu ar trebui să se întâmple în PNL, pentru că noi nu suntem PSD.

Când ataci membrii Guvernului, premierul, seamănă foarte mult cu ceea ce face PSD. Când, cu câteva luni în urmă spui că o decizie a premierului este bună, că este în spiritul Constituţiei, iar peste câteva luni spui că nu mai este bună, pentru că trebuie evaluată, arată că astfel de politicieni, poate, nu mai au un viitor în România. Trebuie să fim transparenţi, trebuie să fim oneşti cu românii şi să le promitem ceea ce putem să facem, asta este guvernarea liberală”, a declarat Cîţu.

Cîţu îi îndeamnă pe toţi liberalii să-l voteze la alegerile din luna septembrie. „Avem o şansă unică cu aceste alegeri. Avem o şansă unică, s-au negociat acei 29,2 miliarde de euro pentru PNRR, mai sunt cei 46 miliarde din fonduri europene, iar de la buget eu vă garantez că vor fi investiţi în economie, în fiecare an, 13 miliarde.

Noi vrem să investim aceşti bani în economie, pentru că noi ştim şi românii vor afla că doar prin liberalism putem să dezvoltăm România. De aceea este o şansă unică pentru noi şi nu trebuie să o ratăm. Votăm astăzi bine şi sigur că Adi (Adrian Cozma – n.r.) va avea succes, votăm bine pe 25 septembrie, şi apoi noi suntem cei care vom implementa cei aproape 150 de miliarde de euro în următorii 8 ani de zile în economie. Aşa să ne ajute Dumnezeu !”, a mai spus Cîţu.

Orban i-a dat ordin lui Cîţu
De partea cealaltă, actualul şef al PNL, Ludovic Orban, i-a dat ordin lui Florin Cîţu. Guvernul „trebuie să asculte de forurile statutare” ale partidului. Mai mult, Orban spune că cel care va fi ales preşedinte al liberalilor la Congresul din 25 septembrie trebuie să devină şi premier.

„Guvernul este emanaţia Partidului Naţional Liberal şi nu Partidul Naţional Liberal este emanaţia Guvernului. Guvernul trebuie să asculte de forurile statutare ale PNL şi nu Guvernul este acela care trebuie să dea dispoziţii PNL şi forurilor statutare ale PNL, asta e logica.

Un coleg mai tânăr a spus un lucru – că preşedintele PNL trebuie să fie prim-ministru. A spus-o bine. Alţii spuneau că premierul trebuie să devină preşedintele partidului; eu spun că cel care e ales preşedintele partidului trebuie să fie premierul PNL”, a spus Orban, la conferinţa judeţeană de alegeri din cadrul organizaţiei PNL Satu Mare.

Ludovic Orban consideră că buna guvernare este singurul obiectiv pe care trebuie să şi-l asume PNL şi a reproşat modul în care Executivul condus de Florin Cîţu derulează programele de sprijin pentru mediul de afaceri. „Noi nu putem să ne asumăm decât un singur obiectiv: buna guvernare.

Pentru că, până la urmă, ca să putem peste patru ani să cerem votul oamenilor şi să-l şi primim, trebuie să susţinem mediul de afaceri – şi aici toate programele guvernamentale de sprijin trebuie să se mişte mult mai repede decât cum se mişcă acum;

trebuie să susţinem investiţiile publice masive; trebuie să absorbim în mod inteligent toate fondurile europene care sunt la dispoziţia noastră – şi aici n-aş vrea să spun că încă nu s-au făcut autorităţile de management la ADR-uri, că negocierile pe bugetul 2021-2027 sunt departe de a fi finalizate, că nu suntem campioni în ceea ce priveşte aprobarea PNRR, că sunt încă destule lucruri în care noi putem să arătăm că suntem capabili de buna guvernare”, a afirmat Orban.

La conferinţa de alegeri din cadrul organizaţiei judeţene PNL Satu Mare au participat ambii candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *