Cutremur TOTAL în justiţie! Decizia e oficială: Am semnat!

Celebra Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) este tot mai aproape de desfiinţare. Ministrul Justiţiei a luat o decizie fermă, care nu mai lasă loc de interpretări.

Propunerea de proiect legislativ de desfiinţare a SIIJ, trimisă la Guvern
Vineri dimineaţa, ministrul Stelian Ion a anunţat că a trimis la Guvern proiectul legislativ pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

În plus, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Justiţiei a subliniat că avizul negativ rezultat în urma şedinţei CSM de joi este doar unul consultativ şi, după analizarea tuturor argumentelor, a decis că proiectul de desfiinţare trebuie să îşi urmeze drumul.

„Este important să readucem normalitate în sistemul de justiţie”, a declarat Stelian Ion, precizând totuşi că este deschis la noi discuţii pe legile justiţiei şi se vor ma face ajustări, dacă este nevoie.

Declaraţiile făcute vineri dimineaţa de ministrul Stelian Ion
„În această dimineaţă, am semnat şi am trimis către Guvernul României propunerea de proiect legislativ de desfiinţare a SIIJ.

După cum ştiţi, ieri a fost o şedinţă în cadrul CSM, o şedinţă lungă, în care s-a dezbătut acest proiect. S-a dat un aviz negativ. Vreau să fac precizarea că avizul este consultativ şi am decis, în urma analizării tuturor argumentelor, să trimit mai departe acest proiect de desfiinţare a SIIJ.

Este important să readucem normalitate în sistemul de justiţie. Din punctul meu de vedere, desfiinţarea acestei Secţii înseamnă o normalizare. Este o promisiune pe care am făcut-o, este un punct foarte clar şi bine definit în programul de guvernare şi ne respectăm toate aceste promisiuni.

Bineînţeles, am ascultat toate argumentele, dar argumentele acelea pot fi avute în vedere într-un alt context. Vom discuta pe legile justiţiei şi vom vedea dacă este nevoie de alte ajustări”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Stelian Ion.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!