Cutremur TOTAL în justiţie! Decizia e oficială: Am semnat!

Celebra Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) este tot mai aproape de desfiinţare. Ministrul Justiţiei a luat o decizie fermă, care nu mai lasă loc de interpretări.

Propunerea de proiect legislativ de desfiinţare a SIIJ, trimisă la Guvern
Vineri dimineaţa, ministrul Stelian Ion a anunţat că a trimis la Guvern proiectul legislativ pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

În plus, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Justiţiei a subliniat că avizul negativ rezultat în urma şedinţei CSM de joi este doar unul consultativ şi, după analizarea tuturor argumentelor, a decis că proiectul de desfiinţare trebuie să îşi urmeze drumul.

„Este important să readucem normalitate în sistemul de justiţie”, a declarat Stelian Ion, precizând totuşi că este deschis la noi discuţii pe legile justiţiei şi se vor ma face ajustări, dacă este nevoie.

Citiți și:  Rasturnare de situatie. SIIJ arunca BOMBA MOMENTULUI in cazul alegerilor din sectorul 1

Declaraţiile făcute vineri dimineaţa de ministrul Stelian Ion
„În această dimineaţă, am semnat şi am trimis către Guvernul României propunerea de proiect legislativ de desfiinţare a SIIJ.

După cum ştiţi, ieri a fost o şedinţă în cadrul CSM, o şedinţă lungă, în care s-a dezbătut acest proiect. S-a dat un aviz negativ. Vreau să fac precizarea că avizul este consultativ şi am decis, în urma analizării tuturor argumentelor, să trimit mai departe acest proiect de desfiinţare a SIIJ.

Este important să readucem normalitate în sistemul de justiţie. Din punctul meu de vedere, desfiinţarea acestei Secţii înseamnă o normalizare. Este o promisiune pe care am făcut-o, este un punct foarte clar şi bine definit în programul de guvernare şi ne respectăm toate aceste promisiuni.

Citiți și:  Rasturnare de situatie. SIIJ arunca BOMBA MOMENTULUI in cazul alegerilor din sectorul 1

Bineînţeles, am ascultat toate argumentele, dar argumentele acelea pot fi avute în vedere într-un alt context. Vom discuta pe legile justiţiei şi vom vedea dacă este nevoie de alte ajustări”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Stelian Ion.

Sursa: capital.ro

LASA UN COMENTARIU