CUTREMUR pe scena politică! Kovesi candidează la prezidențiale, Iohannis knock out

Dosarele curg unul după altul pentru Laura Codruța Kovesi, iar asta o ajută să câștige popularitate pentru că este zi de zi peste tot. Dacă nu va ajunge procuror european, Kovesi amenință că va candida la alegerile prezidențiale, susțin surse juridice pentru Capital. Președintele Klaus Iohannis conduce în clasamentul candidaților pentru că nu are adversar în momentul de față, însă în cinci ani de mandat acesta nu a reușit să strângă capital de imagine în mod real.

Laura Codruța Kovesi ar avea mari șanse să ajungă președintele României în contextul actual, iar dacă l-ar avea drept contracandidat pe Liviu Dragnea, victoria ar putea fi una chiar facilă, susțin aceleași surse.

Modelul aplicat ar fi cel slovac. Pentru prima dată în istoria acestei țări, o activistă anticorupție, de profesie avocat, fără experiență politică a devenit șefa statului în urma alegerilor din urmă cu câteva zile.

Ea l-a învins pe Maros Sefcovici, comisar european susţinut de actuala putere. „Este posibil să nu cedezi populismului” şi să câştigi încrederea oamenilor fără să recurgi la un vocabular agresiv şi la atacuri persoanale”, a spus Zuzana Caputova.

Ea a devenit cunoscută după manifestaţiile anticorupţie şi antiguvernamentale desfăşurate în Slovacia după asasinarea jurnalistului Jan Kuciak, care a fost ucis în propria casă în timp ce pregătea un articol despre mafie și politicieni.

Și în Ucraina, favorit să câștige alegerile este tot un personaj non-politic (oficial), un actor de comedie. În vârstă de 41 de ani, Volodimir Zelenski este preferat în special de alegătorii tineri, nemulţumiţi de politicienii corupţi din vechea gardă. El s-a impus în primul tur și are mari șanse să-l învingă pe actualul președinte Petro Poroșenko.

Europa se schimbă, iar polii puterii sunt într-o dinamică accentuată, așa că alegerile din România ar putea furniza mari surprize.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *