Cutremur pe scena politică din România. Procurorii DNA, anunt oficial

DNA a dispus începerea urmăririi penale față de mai mulți inculpați, care, la data comiterii faptelor, erau reprezentanți ai Comisiei de evaluare-negociere în cadrul Primăriei Capitalei. Prejudiciul în cazul acestui dosar care vizează atribuirea unui acord-cadru de servicii de evaluare imobiliară în 2015 este estimat la peste 700.000 de lei.

DNA anunţă oficial, joi, că, în 25 martie, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de mai mulţi inculpaţi, la data faptei reprezentanţi ai Comisiei de evaluare/negociere din cadrul Primăriei Bucureşti.

Cine sunt cei vizați?
– CONSTANTINESCU OCTAVIAN CLEMENT, la data faptei preşedinte cu drept de vot al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de consilier personal al Primarului General,

– STOIAN TEODORA, la data faptei membru al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de Şef Serviciu Direcţia Contracte,

Citiți și:  Procurorii DNA au intrat cu mascatii peste Nicusor Dan. Breaking news

– CÎMPEANU CARMEN, la data faptei membru al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de Şef Serviciu Evidenţă Achiziţii Externe,

– OLARIU RODICA la data faptei membru al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de Expert-Direcţia Contracte

– SLABU CRISTINA, la data faptei membru al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de Expert-Direcţia Contracte,

– MINCU DANIELA, la data faptei director general al Direcţiei Generale Achiziţii,

Fiecare este urmărit penal pentru pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

Asociatul unei societăți comerciale, în atenția DNA
De asemenea, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de asociatul unic al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri.

Citiți și:  Procurorii DNA au intrat cu mascatii peste Nicusor Dan. Breaking news

”În perioada martie 2015-august 2015, inculpaţii Constantinescu Octavian Clement, Stoian Teodora, Cîmpeanu Carmen, Olariu Rodica, Slabu Cristina, în calitate de membri ai comisiei de evaluare desemnaţi pentru atribuirea unui acord-cadru de servicii de evaluare imobiliară a bunurilor imobile în domeniul public/privat sau aflate în administrarea municipiului Bucureşti şi inculpata Mincu Daniela, director general al Direcţiei Generale Achiziţii, ar fi încălcat dispoziţiile legale (OUG nr. 34/2006 şi O.G. nr. 119/1999), cu ocazia desfăşurării celor două proceduri de atribuire a Acordului-cadru, respectiv licitaţie deschisă şi negociere”, anunţă DNA, potrivit news.ro.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Toti cei care au vazut documentatia cazului sunt constienti ca n-au putut sa-i acuze pe martorii care au devenit suspecti pe legea achizitiilor publice, iar comunicatul este eronat. reclamatia a fost pe achizitii publice si ei au fost acuzati de trafic de influenta fiindca n-au putut gasi incalcarea legii pe legea achizitiilor publice. Acest caz este o dovada a coruptiei existente in autoritatiile care ar trebui sa fie juste. N-ar fi de mirar ca traficul de influenta sa fie existent intre procuror si reclamant, dar daca nimeni nu se intereseaza, coruptia va continua cu alte cazuri. Este prea mult de cerut sa cereti documentatia legala si sa vedeti pentru dumneavoastra ca sunt persoane care sunt inocente la mijloc si pica ca tapi ispasitori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *