Cutremur pe scena politică din Germania! Lovitura DURA pentru Angela Merkel

Surpriză totală pe scena politică din Germania! Partidul condus de către cancelarul Angela Merkel, CDU, va pierde alegerile. Conform celui mai recent sondaj, creştin democraţii au pierdut lupta cu verzii.

Angela Merkel nu va mai sta pentru mult timp în fruntea Germaniei. Cel mai recent sondaj arată că nici partidul actualului cancelar nu va mai câştiga viitoarele alegeri.

Lovitură totală pentru Angela Merkel
Se schimbă polii de putere în Germania. CDU, partidul condus momentan de către cancelarul Angela Merkel, pierde teren. Conform celui mai recent sondaj fat publicităţii de către postul ARD, verzii germani se află în fruntea intențiilor de vot.

Cifrele vin la cinci luni de la alegerile legislative. Verzii îi depășesc pe conservatorii Angelei Merkel, potrivit sondajului difuzat de postul ARD și citat de AFP.

Scădere de patru procente pentru CDU
Cu 26% din intențiile de vot, ecologiștii sunt cu trei puncte înaintea Uniunii Creștine Democratice (CDU) și a aliatului său bavarez al CSU, care arată o scădere de 4 puncte în doar o lună, potrivit acestui sondaj lunar al Infratest Dimap, primul canal public de televiziune.

Este pentru prima dată în aproape doi ani (iulie 2019) când CDU nu mai este pe primul loc în intențiile de vot calculate de acest barometru, una dintre referințele cheie din sondajele politice.

Sondajele recente desfășurate de alte institute au arătat deja o astfel de tendință, întrucât CDU este afectată de dificultăți și de nehotărâre în privința numelui unui candidat la cancelarie și al unui posibil succesor al Angelei Merkel în funcția de șef al guvernului.

În cele din urmă, au decis să-l trimită pe președintele CDU, Armin Laschet, la luptă, dar germanii o preferă în prezent pe Annalena Baerbock, recent numită candidată a Verzilor la cancelarie. Astfel, dacă cancelarul ar fi numit prin vot universal direct, 28% dintre cei chestionați ar vota pentru acest avocat în vârstă de 40 de ani, membru din 2013 și copreședinte al Verzilor.

Sursa: capital.ro