CUTREMUR pe scena politica din Germania! Ce se intampla cu partidul lui Merkel

Partidul lui Merkel s-a prăbușit în sondaje. Verzii au trecut pe primul loc. Potrivit publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) a fost întrecută de Partidul Verzilor.

Sondajele arată că Merkel ar putea pierde postul de cancelar. Se pare că Alianţa 90 / Verzi, condusă de Annalena Baerbock, ar putea obține 26% din intenţiile de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în septembrie în Germania.

Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta) se poziționează pe locul al doilea și are o susţinere electorală de 25%, iar Partidul Social-Democrat (SPD) este creditat cu 14%.

De asemenea, partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) are o susţinere de 10%, formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 11%, iar partidul Die Linke (socialist) este la nivelul de 7%, potrivit “Barometrului politic” realizat de postul ZDF.

Sondaj ARD: Merkel 23%
Un alt sondaj, realizat de postul ARD, plasează Alianţa 90/ Verzi tot la nivelul de 26%, în timp ce CDU/CSU este la doar 23%.

Pierderea vine în contextul în care Angela Merkel a fost dur criticată pentru restricțiile impuse în perioada pandemiei. Mai mult, germanii au cerut și limitarea mandatelor de cancelar.

Germanii au luat măsuri pentru a reduce numărul mandatelor de cancelar, având în vedere că Merkel ocupă această funcție de 16 ani.

„Trebuie să luăm în considerare limitarea numărului de mandate ale cancelarului”, afirmă Annalena Baerbock, candidatul Alianţei 90/Verzi, pentru postul de cancelar, conform publicaţiei Der Spiegel.

„Este necesar un nou tip de conducere. Poate că ar trebui să existe o dezbatere privind prelungirea legislaturii”, a subliniat ea.

„Democraţia înseamnă mandate de tip temporar, schimbări şi limitarea puterii. Dacă cineva este reales în funcţie, se consolidează convingerea colectivă că acel politician face totul corect şi că nu există alternativă pentru el ca persoană. Acest lucru este periculos”, argumentează expertul constituţional, Christoph Degenhart, potrivit Die Welt.

Sursa: capital.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație