CUTREMUR pe piaţa imobiliară. NEWS ALERT

Senatorul Daniel Zamfir a anunţat că primarul Nicuşor Dan propune un lucru care va bloca, timp de doi ani, orice construcţie în Bucureşti.

Nicușor Dan cere Consiliului General suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6, potrivit unor proiecte care se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 26 februarie.

Daniel Zamfir, senator PSD, a spus că planul lui Nicușor Dan va da peste cap piața imobiliară.

„Vineri este o şedinţă prin care Nicuşor Dan propune Consiliului General suspendarea tuturor Planurilor Urbanistice Zonale (n.r. – în cinci din cele şase sectoare, timp de doi ani). (…) Anul trecut au fost adoptate PUZ-urile din cinci din cele şase sectoare, mai puţin Sectorul 1; ei bine, în urma acelor PUZ-uri s-au eliberat autorizaţii de construcţie. Oamenii s-au apucat să construiască. Cei din domeniul privat care fac locuinţe au făcut antecontracte de vânzare-cumpărare, angajându-se că vor livra locuinţele.

Ei bine, aflăm că vineri Nicuşor Dan va propune suspendarea acelor PUZ-uri. Asta înseamnă că toate autorizaţiile de construcţie se suspendă, că toate lucrările se opresc. Iar aici vreau să spun un lucru de noaptea minţii: se opresc şi lucrările publice. (…) Intrăm într-o nebunie; nu cred că s-a pomenit aşa ceva într-o capitală europeană. Cum să paralizezi timp de doi ani de zile orice lucrare. (…)

Dincolo de nebunia care se creează, până la urmă sectorul care are o contribuţie semnificativă la bugetul Bucureştiului – sectorul construcţiilor, ce faci, îl paralizezi? Uitaţi-vă în ce discordanţă intră cu ceea ce vorbeşte Guvernul care spune de bugetul investiţiilor, anul investiţiilor. Păi în Bucureşti se paralizează orice investiţie. În momentul în care tu suspenzi un PUZ, tu practic ai suspendat orice lucrare de construcţie”, a declarat, la DC News, Daniel Zamfir.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!